Descinderi droguri iarba 7 ianÎn urma a nouă percheziţii efectuate pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.CO.T. au destructurat o grupare infracţională care se ocupa cu traficul de cannabis şi de substanţe cu efecte psihoactive.

La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii S.C.C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin, cu sprijinul B.C.C.O. Timişoara şi I.P.J. Caraş-Severin au efectuat 9 percheziţii domiciliare, 6 în Caraş- Severin şi 3 în Timiş, la locuinţe membrilor unei grupări infracţionale bănuite de mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi a operaţiuni cu subsţante susceptibile a avea efect psihoactiv.

De asemenea, au fost puse în executate 9 mandate de aducere emise pe numele celor în cauză, iar mai multe persoane urmează a fi audiate ca martor.

Liderul grupării, o persoană de 36 ani, din Reşiţa, ar fi coordonat activitatea de procurare şi distribuire a drogurilor de risc, precum şi pe cea de efectuare de operaţiuni ilicite cu substante cu efect psihoactiv (producere şi distribuire), uneori distribuind personal substanţele ilicite. Acesta era bodyguard într-un club din Reşiţa.

Ceilalţi mebrii ai grupării, 8 persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani aveau sarcini bine stabilite, respectiv procurarea, depozitarea şi comercializarea substanţelor intertzise.

În urma percheziţiilor au fost ridicate substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, cannabis, un cântar, 1.500 de lei, o sabie, un cuţit şi un pistol de airsoft.

Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de D.I.P.I.Rămâneţi pe Ştiri din Banat, vom reveni cu amănunte incendiare!

Leave a reply