Descinderi DNA Primaria Resita birou Mihai StepanescuFostul primar va ajunge joi în faţa judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Caraş-Severin, care va trebui să se pronunţe asupra legalităţii rechizitoriului dar şi să decidă dacă prelungeşte starea de arest preventiv a lui Mihai Stepanescu, care expiră pe 12 ianuarie.

Cum, se pare, Stepanescu a fost silitor şi a scris serios, este foarte posibil ca starea de arest preventiv să fie înlocuită cu o măsură mai uşoară. Dacă judecătorul de cameră preliminară va aviza pozitiv rechizitoriul judecarea lui Stepanescu se va face rapid, căci ea se va face în procedură simplificată, Mihai Stepanescu recunoscând faptele din rechizitoriu.

Potrivit procurorilor DNA „Stepanescu Mihai – în calitate de primar al Mun. Reșiţa jud. Caraș – Severin, a pretins și a primit, cu titlu de mită, sume de bani de la inculpatul Tăune Stelian, reprezentant al societăţii comerciale S.C.„((…))”S.R.L. ALBA, în legătură cu atribuirea și derularea unui contract de lucrări publice încheiat de Primăria Mun. Reșiţa cu societatea comercială reprezentată de inculpatul Tăune Stelian, în valoare de aproximativ 600.000 lei. (…) , Stepanescu Mihai a pretins și a primit de la Tăune Stelian un procent de aproximativ 10% din valoare plăţilor efectuate de Primăria Municipiului Reșiţa către această societate”.
(…) ( probabil Valentin Armaşu n.n.) împreună cu Stelian Tăune se pregăteau a se asocia pentru a participa la o licitaţie publică ce urma a fi organizată de Primăria Municipiului Reșiţa, în vederea adjudecării unui contract de lucrări în valoare de aproximativ 9 milioane euro, având ca obiect lucrări de reabilitare drumuri, cei doi stabilind de comun acord să-i remită primarului Mihai Stepanescu, conform obiceiului acestuia, o sumă de bani pentru a obţine informaţiile ce vor fi menţionate în Studiul de Fezabilitate și în Caietul de Sarcini, așa încât asocierea lor să fie singura care să îndeplinească toate condiţiile de eligibilitate.
„Urmare acestei înţelegeri, s-a convenit ca inculpatul Stepanescu Mihai să primească de la Tăune Stelian suma de 10.000 lei în avans” reţin procurorii.
„Primarul Municipiului Reșiţa – Stepanescu Mihai obișnuiește să primească sumele de bani de la Tăune Stelian prin intermediul unei cunoștinţe a primarului pe nume Antonia, din Mun. Timișoara” se mai arată în Rechizitoriu. În data de 20.03.2015 a avut loc o întâlnire între (…) (probabil Valentin Armaşu n.n.) şi inculpatul Tăune Stelian, ocazie cu care acesta a preluat de la ((…)) suma de 10.000 lei, anterior precizată, afirmând că va preda această sumă deîndată inculpatului Stepanescu. Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, inculpatul Tăune Stelian s-a deplasat la sediul Primăriei Reşiţa, unde l-a căutat pe inculpatul Stepanescu Mihai, iar cu prilejul întâlnirii din data de 31.03.2015 inculpatul Tăune Stelian i-a relatat ((…)) că suma de bani nu i-a remis-o direct inculpatului Stepanescu Mihai, ci a predat-o în Timişoara marţi, 24.03.2015, inculpatei Şandru Antonia, iar aceasta a remis-o ulterior primarului Stepanescu.
Din datele existente rezulta că în perioada imediat următoare urma a se organiza procedurile de licitaţie în vederea atribuirii contractelor, suma estimată a acestor lucrări fiind în cuantum de aproximativ 9 milioane euro, iar până în data de 10 aprilie 2015 Stepanescu Mihai a pretins să i se remită de către Tăune Stelian un avans în cuantum de 10.000 de euro, prin intermediara primarului, inculpata „Antonia” din mun.Timişoara. (…) .
În data de 01.04.2015, în municipiul Timișoara s-a realizat prinderea în flagrant a inculpatului Tăune Stelian, care avea asupra lui suma de 10.000 de lei primită de la ((…)), în data de 01.04.2015 la domiciliul celui din urmă, pentru ca acesta să o remită mai departe inculpatului Stepanescu Mihai primar al Mun. Reșiţa în mod indirect, prin intermediul complicei Șandru Antonia, pentru ca Stepanescu Mihai, în virtutea funcţiei deţinute să-i favorizeze în cadrul procedurii de licitaţie publică pentru
atribuirea unor contracte de lucrări (((…) )).

Leave a reply