iluminat sarbatori centrul civic resitaAsociaţiile de revoluţionari din Caraş-Severin au susţinut, la slujba de comemorare a eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, desfăşurată luni, în centrul municipiului Reşiţa, că trebuie să fie ‘mai unite decât oricând’.

‘Din păcate, au reuşit să ne dezbine, ceea ce înseamnă că nu mai suntem o forţă. Mai ales în ultimii ani s-a dus o adevărată muncă de discreditare a revoluţionarilor adevăraţi şi de dezbinare, chiar şi între revoluţionari şi restul populaţiei. În acest fel, credibilitatea noastră a scăzut. De aceea, este nevoie să fim mai uniţi decât oricând. Noi suntem aici şi sperăm ca şi celelalte asociaţii din judeţ să înţeleagă această necesitate, iar la începutul anului viitor, să fim împreună’, a declarat Dumitru Alexa, preşedintele Asociaţiei Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie 1989, filiala Caraş-Severin.

La nivelul judeţului Caraş-Severin sunt înregistrate patru asociaţii de revoluţionari.

Revoluţionarii sunt nemulţumiţi şi de faptul că în şcolile din România nu li se vorbeşte elevilor despre ceea ce înseamnă Revoluţia din Decembrie 1989, astfel că tot mai puţină lume este prezentă la manifestările dedicate acestui eveniment.

‘Oamenii nu au voie să uite, iar tinerilor trebuie să li se spună despre ce a fost şi ce înseamnă Revoluţia din Decembrie 1989. Nu putem să ştergem cu buretele evenimentele care au schimbat istoria ţării’, a mai precizat Dumitru Alexa.

Manifestările dedicate celor 26 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 au avut loc, luni, în centrul municipiului, la troiţa dedicată eroilor Revoluţiei. După o oficierea slujbei religioase, au luat cuvântul mai mulţi revoluţionari, dar şi viceprimarul Reşiţei, Lucian Voina, şi subprefectul judeţului, Sebastian Purec.  www.agerpres.ro

Leave a reply