Retinere DNA primar Mihai Stepanescu Resita (3)Judecăorii Tribnalului Timiş au demonstrat că „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg” şi că, deşi a recunoscut şi a demisionat din funcţia de primar, judecătorii tot i-au dat mandat de arestare preventivă.

Magistraţii Tribunalului Timiş au hotărât, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului Reşiţei, Stepanescu Mihai, pentru luare de mită, admiţând astfel cererea procurorilor DNA Timişoara.

„Judecătorii Tribunalului Timiş au hotărât 30 de zile de arest preventiv pentru Stepanescu Mihai, dar imediat, prin avocatul său, a depus contestaţie care va fi judecată cel mai probabil luni”, a declarat Lavinia Biriş, purtător de cuvânt al Tribunalului Timiş.

Primarul Mihai Stepanscu a fost reţinut, joi seara, pe bază de Ordonanţă, pentru 24 de ore, după audieri care au durat aproape patru ore în sediul DNA Timişoara.

Potrivit dosarului de urmărire penală a procurorilor, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, Stepanescu Mihai, în calitate de primar al municipiului Reşita, „a pretins şi primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la un om de afaceri, pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii în mod discreţionar a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă”.

Astfel Mihai Stepanescu a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări, arată un comunicat de presă al DNA.

De asemenea, inculpatul Stepănescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de către inculpatul Stepănescu Mihai, pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în municipiul Reşiţa, a fost de 214.954 de lei.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, la audieri fiind aduşi şi Titiana Cătană, director executiv al Direcţiei Tehnice Generale din Primăria Reşiţa, Sava Giuricici, directorul Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reşiţa şi Ileana Chera, consilier la Serviciul Investiţii al Primăriei Reşiţa, iar procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii Caraş-Severin.

Leave a reply