DADP CJCS vaneaza soferi (4)Până şi controlorii de trafic au fost prinşi luând mită!

La Consiliul Judeţean Caraş-Severin şpaga pare a fi un al doilea mediu, după ce aflăm săptămână de săptămână câte un alt protagonist al unui episod de şpagă. Săptămâna asta a fost rândul a doi inspectori de la Control Trafic de la DADPP a Consiliului Judeţean, Gheorghe Bujancă şi Florin Boată, prinşi în flagrant cu 1.000 de lei luaţi mită pe un drum judeţean din apropierea oraşului Oţelu Roşu, drum judeţean care n-a mai fost reparat de ani buni, dar la care fusese trimis controlul de trafic.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor Gheorghe Bujancă şi Florin Boată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Aceştia, în calitate de funcţionari ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic un conducător auto, şi, constatând că nu are o autorizaţie de circulaţie pentru drumuri judeţene, i-au pretins suma de 1000 lei pentru a nu îndeplini un act ce intra în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru a nu îi aplica o amendă contravenţională.

În cursul aceleiaşi zile, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţii (denunţători în cauză), al cărei angajat era conducătorul auto, suma pretinsă pentru a nu lua măsurile legale.

Aceştia au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă. Tribunalului Caraş-Severin a luat măsura arestării preventive pe 30 de zile faţă de cei doi inculpaţi. Asta deşi, iniţial, avocaţii celor doi au invocat lipsa competenţei materiale a judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Caraş-Severin, mergând pe suma primită mită, care este mică şi de competenţa judecătoriilor şi nu pe fapta în sine, flagrant la luare de mită, care asigură competenţa materială a Tribunalului. Avocaţii au mai cerut şi arestarea la domiciliu a celor doi inspectori, dar Tribunalul a respins cererea.

Șpaga la Consiliul Judeţean Caraş-Severin e ca un puroi care a dus toată instituţia la septicemie. Până şi controlorii de trafic au fost prinşi luând mită

Leave a reply