Judecatorii Detesan si MaldeaInspecția judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de judecătorul Daniela Deteșan, judecător la Secția unde Nicușor Maldea a fost președinte.
Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluția din 15 octombrie 2015, exercitarea acțiunii disciplinare față de doamna Daniela  DETEȘAN, judecător la Tribunalul Caraș Severin, pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) și t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În motivarea acțiunii disciplinare s-a reținut, pe de o parte, că judecătorul nu a respectat dispozițiile Regulamentului de ordine interioară al instanțelor judecătorești în sensul că a permis grefierului de ședință completarea soluției în sistem informatizat, deși minuta nu era întocmită și nu era semnată de ceilalți membrii ai completului de judecată și că, pe de altă parte, a încălcat dispozițiile procedurale care vizează procedura deliberării și pronunțării hotărârilor judecătorești.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.

Judecătorul Daniela Deteșan a fost subiectul unui articol pe Adevărul, articol care relevă foarte multe despre biografia judecătoarei.

Profil Născută – 6 februarie 1968, Răcăjdia. Studii – Liceul Pedagogic din Caransebeş, Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Craiova, Masterat la Facultatea „I. C. Drăgan” din Lugoj. Familie – Căsătorită, are doi copii: un băiat de 14 ani şi o fetiţă de 5 ani.
După şapte ani în învăţământ s-a decis să studieze dreptul. „Sunt două persoane cărora le datorez faptul că acum sunt judecător. Una este un profesor de-al meu cu care am vorbit înainte să dau admiterea şi îi spuneam că nu vreau să mai fac o facultate având în vedere că deja lucrez în învăţământ. Profesorul mi-a spus să nu vorbesc cu el înainte să fi încercat să dau admitere. Aşa am făcut şi, culmea, am intrat. Al doilea este soţul meu care m-a împins de la spate să mă prezint la concursul organizat de Tribunalul de pe lângă Judecătoria Caraş-Severin“, a spus Daniela. Una dintre cele mai importante aventuri ale vieţii sale este cununia sa civilă. „A fost ca o aventură. Se întâmpla în anul III de facultate, exact când studiam dreptul familiei. Când am ajuns acasă şi i-am spus prietenului meu, acum soţul meu, care este materia pe care o studiez, acesta a considerat că ar fi interesant să ne căsătorim, deci am depus actele. Aşa s-a întâmplat ca procedura de dreptul familiei să fie învăţată şi de mine, dar şi de colegii mei care au fost prezenţi, la propria-mi cununie“, a spus judecătoarea Deteşan. Colecţionează flori Una dintre marile pasiuni ale judecătoarei este legată de creşterea florile de cameră pe care le colecţionează şi le îngrijeşte ca pe copiii săi. „Am foarte multe flori, nu pot să spun exact câte. Am multe şi la birou şi acasă. Multe dintre ele le primesc pentru că toată lumea ştie că-mi plac foarte mult şi mi le dăruiesc de ziua mea sau la diferite ocazii“, a spus aceasta. Nu le îngrijeşte oricum. Daniela Deteşan studiază şi citeşte cărţi despre botanică şi despre modul în care aceste plante trebuie îngrijite. Daniela Deteşan recunoaşte că de multe ori vorbeşte cu ele, ba mai mult, le pune şi muzică. Ea însăşi este un fan al muzicii de calitate. „Pot spune că ascult orice muzică melodioasă. Îmi place şi cea clasică, şi cea simfonică, dar ascult şi formaţii vechi“, a spus Daniela Deteşan. Paradoxal, la acea vreme, Daniela Deteșan le declara jurnaliștilor de la Adevărul că cea mai frumoasă perioadă din viața sa a fost aceea în care a fost detașată la CSM. Acum a ajuns să fie cercetată de către CSM…

Leave a reply