Campus scolar OravitaLucrările la campusul şcolar din Oraviţa se apropie de final, astfel că elevii care învaţă la Liceul Tehnologic „Mihail Novac” din Oraviţa nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta.

Anul trecut, administraţia locală a reuşit să obţină o finanţare europeană şi astfel au putut fi reluate lucrările pentru construirea primului campus şcolar din zonă.

„Proiectul a fost demarat în 2007-2008, cu fonduri guvernamentale, însă la scurt timp lucrările au fost oprite, pentru că nu au fost bani. Noi am iniţiat apoi un proiect pe fonduri europene, l-am depus şi am obţinut finanţare. La peste 2,5 milioane de euro se ridică valoarea investiţiei la campusul Liceului Tehnologic ‘Mihail Novac’ din Oraviţa. Proiectul este unul ambiţios şi prevede, pe lângă clădirea şcolii, construirea inclusiv a unor spaţii de cazare pentru cadrele didactice, dar şi alte facilităţi şcolare”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Dumitru Ursu, primarul oraşului Oraviţa.

Proiectul cuprinde un corp de săli de clasă, un cămin, un bloc de garsoniere pentru profesori, o sală de sport, un atelier, un teren de sport multifuncţional, dar şi renovarea corpului vechi al liceului.

Abandonarea lucrărilor, în 2009, a afectat şi activitatea unităţii de învăţământ. În lipsa unui spaţiu suficient pentru desfăşurarea cursurilor, cei peste două sute de elevi navetişti au fost nevoiţi să meargă la şcoală în două serii.

„Cea mai mare urgenţă a fost clădirea şcolii, pentru că până anul acesta am funcţionat în flux dublu, şi dimineaţa, şi după-amiaza, în condiţiile în care sunt 230 de copii care fac naveta. Din fericire, la acest corp, lucrările au fost finalizate, astfel încât, o dată cu începerea acestui an şcolar, funcţionăm doar dimineaţa”, a precizat Radu Bompa, directorul Liceului Tehnologic „Mihai Novac” din Oraviţa.

Lucrările sunt estimate să se finalizeze la sfârşitul lunii octombrie. Linia de finanţare a fost deschisă în luna septembrie a anului trecut, prin Programul Operaţional Regional. AGERPRES /(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Mihai Simionescu) www.agerpres.ro

Leave a reply