Primarul Ioan Marcel Vela si Tanti MargitMargit Szemenyei, în vârstă de 108 ani, este cea mai vârstnică persoană din întregul Banat, ea fiind sărbătorită, luni, de familie şi administraţia locală.

„Tanti Margit pentru noi reprezintă un exemplu pozitiv. Are un spirit optimist şi un fel de a fi care e un adevărat model de viaţă. Caransebeşul dovedeşte că aici se trăieşte bine, în sensul că aici sunt locuri de muncă, se trăieşte şi frumos prin tot ceea ce facem, se vede şi o schimbare în bine a municipiului prin lucrări edilitare, prin parcuri şi toate acţiunile culturale, iar acum doamna Margit dovedeşte şi faptul că se trăieşte mult. Sunt foarte puţini oameni care prind această vârstă în ţară, motiv pentru care îi dorim multă sănătate, la mulţi ani şi îi mulţumim pentru că de-a lungul vieţii a fost mereu un exemplu pentru întregul cartier unde locuieşte de 108 ani, ca de altfel pentru întregul oraş. Noi suntem onoraţi de faptul că trăieşte în Caransebeş”, a declarat primarul Ion Marcel Vela.

Margit Szemenyei a primit cu acest prilej o diplomă, un buchet de flori şi suma de 8.000 lei, câte o mie de lei pentru fiecare an împlinit peste sută, pentru exemplul de longevitate pe care îl dă generaţiilor mai tinere.

Pentru a le răsplăti gestul, Margit Szemenyei i-a servit pe cei prezenţi cu un tort ce avea pe el lumânări care arătau exact vârsta femeii.

„Nu-mi vine să cred că sunt 108 ani. Sunt foarte mulţi ani. Mama mea a murit de tânără. Eu toată casa am ţinut-o şi am lucrat şi 30 de ani la fabrică. Cred că asta m-a ţinut”, a afirmat Margit Szemenyei.

Margit Szemenyei este cel mai în vârstă cetăţean din Banat, iar în ţară se pare că mai este un singur bărbat, la Constanţa, în vârstă de 108 ani.

www.agerpres.ro

Leave a reply