Un agent de politie a refuzat 500 euro mita

Un agent de politie a refuzat 500 euro mita

politia3Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.), sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au organizat miercuri, 20 mai a.c., o acţiune de flagrant în timpul căreia a fost surprins un cetăţean care încerca să mituiască un poliţist cu suma de 250 de euro.
Astfel, în cursul zilei de ieri, agentul principal de poliţie G.O., din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş – Poliţia Municipiului Timişoara – Secţia 1 Poliţie a depus denunţ la S.J.A. Timiş, prin care sesiza faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 20.10, fiind în executarea atribuţiunilor de serviciu, l-a depistat pe V.D., conducând sub influenţa băuturilor alcoolice un microbuz. Cu această ocazie, conducătorul auto i-a promis suma de 500 euro pentru a nu i se reţine permisul de conducere şi a nu-i fi întocmit dosar penal.
Faţă de cel în cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 C.p., rap. la art.6 din Legea 78/2000, fiind luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.
La acţiune s-a beneficiat de sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.).

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )