Home / Caraş-Severin / Tribunalul Caraș-Severin a decis: control judiciar pentru doctorul Beg

Tribunalul Caraș-Severin a decis: control judiciar pentru doctorul Beg

doctor gheorghe beg avocat adriana puscasTribunalul Caraș-Severin a judecat astăzi contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș privind propunerea de arestare la domiciliu a medicului Gheorghe Beg, care a accidentat mortal o fetiță de 7 ani chiar pe trecerea de pietoni, după care a părăsit locul accidentului. Magistrații au admis recursul Parchetului, au casat, în parte, hotărârea primei instanțe și, rejudecând, au decis impunerea măsurii de control judiciar pentru doctorul Beg, cu interdicția de a părăsii țara.

”În baza dispoziţiilor art.425/1 al.7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 203 alin.2 Cod procedură penală, 204 al.11 Cod procedură penală, art.202 al.4 lit.b Cod procedură penală, art. 219 alin. 9 raportat la art. 211, art. 215 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CARANSEBEŞ împotriva încheierii penale nr. 36/22.11.2014, a Judecătoriei Caransebeş, pe care o desfiinţează în parte şi, rejudecând: Dispune luarea faţă de inculpatul B.G. cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192 alin.1, 2 Cod penal şi părăsirea locului accidentului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 338 alin.1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal, a măsurii controlului judiciar. În baza art. 215 alin. 1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia municipiului Reşiţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu se apropie de persoana vătămată L.T. sau de membrii familiei victimei, precum şi de martorii : O.S.; F.C.T. B.V.C. , M.I.L; I.R.D.; F.S.E.; R.R. şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; c) să nu conducă vehicule de nici un tip; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; În baza art. 215 alin. 3 C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Desemnează ca organ responsabil de supravegherea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare – Compartimentul de Supravegheri Judiciare din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa. În baza art.275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu azi, 25 noiembrie 2014” se arată în sentința instanței cărășene.

About admin

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns