Home / Arad / Instituția Prefectului a demarat procesul de ajutorare cu produse alimentare de la UE

Instituția Prefectului a demarat procesul de ajutorare cu produse alimentare de la UE

3alimente-UE.jpgIRENAÎn conformitate cu Hotărârea Guvernului nr.799/2014 privind Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAPD) 2014-2020, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a demarat acţiunile care îi revin în implementarea şi derularea POAPD. Au fost transmise către primăriile din judeţ materialele primite de la Ministerul Afacerilor Interne mai exact, Informarea pentru primării privind atribuții în derularea POAD şi Informații tehnice pentru documentarea primăriilor participante la POAD. Prin aceeași adresă s-a solicitat constituirea, prin Dispoziția primarului, a unui grup de lucru la nivelul fiecărei primării și stabilirea locației pentru depozitarea alimentelor, dispoziție ce trebuie comunicată până vineri, 21 noiembrie 2014, Ministerului Fondurilor Europene.

La nivelul Instituţiei Prefectului s-a constituit, prin Ordin al prefectului, Grupul de lucru pentru monitorizarea POAD format din 20 de persoane, reprezentanți ai Instituției Prefectului Județul Caraș-Severin, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială județul Caraș-Severin și Casei Județene de Pensii  Caraș-Severin. Grupul de lucru județean este coordonat de subprefectul judeţului Caraş-Severin, Miu Nicolae Ciobanu. Instituţia Prefectului are atribuţii în monitorizarea predării ajutoarelor alimentare de către operatorii economici către reprezentanții autorităților publice locale și urmăreşte procesul de distribuție către persoanele din grupul țintă. Autoritățile publice locale sunt cele care primesc de la operatorii economici ajutoarele alimentare și asigură păstrarea acestora în condiții corespunzătoare, precum și evidența de gestiune până la distribuire, distribuie ajutoarele alimentare persoanelor din grupul țintă care dețin cupoane individuale sau se află pe listele suplimentare, în termen de 30 de zile de la preluarea/recepția acestora, transmit documentele de decontare către Ministerul Fondurilor Europene şi asigură la nivelul localității acțiunile de informare și comunicare cu privire la programul și acțiunile lor.

În ceea ce priveşte beneficiarii acestui program, baza de date a persoanelor din grupul țintă este întocmită şi actualizată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi transmisă Ministerului Fondurilor Europene. Persoanele care au intrat în drepturi ulterior tipăririi acestei liste şi din această cauză nu au primit cupoanele individuale pentru ajutoare, vor fi trecute pe o listă suplimentară întocmită de autorităţile publice locale.

 

POAPD este finanţat din fonduri UE şi de la bugetul de stat în proporţie de 85 la sută, respectiv 15 la sută.  Alocările financiare pentru România în preţuri curente sunt de 442.562.008 Euro, iar contribuţia de la bugetul de stat este de 78.099.178 Euro.

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns