Home / Banat / Doctorul Gheorghe Beg judecat în libertate după ce a ucis o fetiță de 7 ani pe trecerea de pietoni. El ar putea, totuși, să fie arestat mâine

Doctorul Gheorghe Beg judecat în libertate după ce a ucis o fetiță de 7 ani pe trecerea de pietoni. El ar putea, totuși, să fie arestat mâine

Doctorul Gheorghe Beg cetntru in halat alb (2)
Doctorul Gheorghe Beg cetntru in halat alb (2)

Deși a accidentat grav o fetiță de 7 ani pe trecerea de pietoni în Oțelul Roșu, doctorul Gheorghe Beg nu a ținut cont nici preț de o secundă de Jurământul lui Hypocrate depus ca medic și a fugit mișelește de la fața locului, lăsând fetița să se zbată între viață și moarte, chiar murind în brațele surorii sale mai mari. ”Să-i spui lui tata că-l iubesc!” par a fi fost ultimele vorbe ale micuței… Gestul laș poate fi înțeles prin natura funcției soției sale, judecătoarea Simona Beg, magistrat la Tribunalul Caraș-Severin și unul dintre ”cei mai bogați judecători din Banat” (http://www.evz.ro/cel-mai-bogat-judecator-din-banat-466851.html). Și socoata doctorului nu pare a fi fost una slabă, căci, deși a fost reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, doctorul Beg a fost lăsat liber de colegii soției, magistrații de la Judecătoria Caransebeș. Marți, colegii direcți ai Simonei Beg, Tribunalul Caraș-Severin judecă constestația procurorilor și ar putea să dispună arestarea (DOAR LA DOMICILIU) a doctorului.

Dacă despre soția sa știm că are o avere uriașă, despre doctorul Beg Gheorghe nu știm prea multe, asta pentru că domnia sa, deși este medic șef de secție la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, nu a mai completat și depus declarațiile de interese și de incompatibilitate din anul 2012. Mai mult, chiar și doctorul Beg este un fel de judecător al colegilor săi, acesta fiind membru al Colegiului Medicilor, instanță ce „judecă„ cazurile de malpraxis ale medicilor!!!

Oamenii sunt șocați și profund revoltați de modul în care justiția a administrat acest caz: Parchetul nu a propus DECÂT arestul la domiciliu, protejându-l din start de posibilitatea arestului preventiv – exact ca în cazul doctorului Sebastian Telbis, alt doctor cu soție judecătoare! – responsabilitatea reparării imaginii Justiției căzând acum, în totalitate, pe Tribunal.

Nu la fel au procedat magistrații în cadrul lui Petru Stoica, tânărul care a ucis un biciclist la Bocșa sau al lui Cristian Ungur, care nici măcar n-a ucis, ci doar a rănit persoane și care a stat o perioadă record în arest preventiv. Nici Mihail Dumitru, care și-a ucis iubita tot în urma unui accident rutier n-a fost cercetat în libertate, precum doctorul Beg! Dar, se pare, nici Justiția nu mai este atât de oarbă și imparțială pe cât ar trebui, asta dacă nu cumva mâine Tribunalul Caraș-Severin ne va obliga să ne retragem măcar parțial afirmația…declaratie interese dr Beg

 

 

 

 

 

 

JURĂMÂNTUL LUI HYPOCRATE

Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea și Panacea și pe toți zeii și zeițele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât mă ajută forțele și rațiunea:

  • Să respect pe cel care m-a învățat această artă la fel ca pe propriii mei părinți, să împart cu el cele ce-mi aparțin și să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenții lui ca frați și să-i învăț această artă, dacă ei o doresc, fără obligații și fără a fi plătit.
  • Să transmit mai departe învățăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu și numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, și nimănui altuia.
  • Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.
  • Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și nici nu voi da vreun sfat în această privință. Tot așa nu voi da unei femei un remediu abortiv.
  • Sacră și curată îmi voi păstra arta și îmi voi conduce viața.
  • Nu voi opera piatra din bășică, ci voi lăsa această operație celor care fac această meserie.
  • În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor, mă voi ține departe de orice acțiune dăunătoare și de contacte intime cu femei sau bărbați, cu oameni liberi sau sclavi.
  • Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.
  • Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”

Carrefour Online

About admin

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

3 comments

Lasă un răspuns