Home / Arad / ,,Mânjii’’ lui Adrian Petrea, adevăraţi ,,Armăsari pur sânge’’… HC Adrian Petrea – AHC Potaissa Turda II 39-24 (20-11) şi reşiţenii sunt lideri neînvinşi !

,,Mânjii’’ lui Adrian Petrea, adevăraţi ,,Armăsari pur sânge’’… HC Adrian Petrea – AHC Potaissa Turda II 39-24 (20-11) şi reşiţenii sunt lideri neînvinşi !

Picture 478Cei care duminică după amiază, 19 octombrie 2014, au preferat ,,altceva’’ decât să fie prezenţi în Sala Polivalentă din Reşiţa la meciul de handbal masculin dintre echipele HC Adrian Petrea şi AHC Potaissa Turda II, chiar au ce regreta. Mulţi poate, au avut impresia că dacă la Reşiţa vine ,,lanterna roşie’’ o să fie un simplu galop de sănătate pentru elevii lui Adi Petrea. Pe teren insă lucrurile nu au stat deloc aşa. Un meci contând pentru Etapa a VII-a la handbal masculin, Divizia A, Grupa B. Ora 15:00, în sală au luat loc cu puţin peste 450 spectatori. Echipa pregătită de Adi Petrea a luat meciul în serios, niciunul dintre băieţi nu a citit foaia de joc, să vadă că oaspeţii au în alcătuirea lotului juniorii I din Turda. Chiar dacă de această dată Adi Petrea a fost DOAR antrenor, echipa HC Adrian Petrea a arătat că obiectivul e clar: PROMOVAREA ! Mult nu mai e până acolo, chiar dacă s-au scurs doar şapte etape din această ediţie de campionat, 2014/2015…
Iubitorii handbalului ştiu că la Reşiţa a venit un portar, pe numele lui, Andrei Drăghici. Adrian Petrea l-a aruncat în poartă încă din debut. Şi asta a făcut ca spectatorii să nu stea pe scaune. Nu simpla prezenţă între buturi a lui Andrei ,,THE BIG’’ Drăghici, ci paradele extraordinare… Într-o fază spre exemplu, puştii de la Potaissa II, au avut posibilitatea să marcheze, de trei ori… Paradele lui Andrei ,,THE BIG’’ Drăghici au făcut ca cei 450 spectatori să facă spectacol în tribune şi să-i acorde aplauze la scenă deschisă debutantului de la HC Adrian Petrea. Şi nu a fost singurul pentru care spectatorii s-au ridicat în picioare. Fazele de adevărat handbal spectacol n-au lipsit. Despre Mişa Rohozneanu chiar nu mai ai nimic de spus. Profesionalismul lui Mişa nu lasă loc de interpretări. N-a contat adversarul din teren în faţa lui Mişa. Mişa Rohozneanu a jucat ce a învăţat: handbal de performanţă. După 1-1 şi 2-2, elevii lui Adi Petrea au trecut la cârma jocului pe care l-au impus. În minutul 8 era deja 5-2 pentru gazde. După un 5-3, în minutul 14 tabela de scor arată un categoric 11-3. Nu doar scorul a încălzit publicul spectator, ci fazele spectacol pe care le-au etalat cei de la HC Adrian Petrea, frumuseţea golurilor marcate. Un meci foarte frumos în primele 15 minute. Proporţiile scorului, au fost totuşi reduse de portarul celor de la Potaissa II, un puşti care-a apărat excelent. Da, da, chiar dacă a încasat 11 goluri, puştiul din poarta oaspeţilor a avut câteva parade de portar de clasă, chiar dacă are doar 18 ani. Merită amintit numele lui: Vlad Coman. Până la pauză, când tabela arăta un 20-11, n-am mai remarcat decât antrenamentul cu public al băieţilor de la HC Adrian Petrea. Reintrarea lui Marius Grozăvescu n-a făcut altceva decât să bucure şi poate doar să-i facă pe cei din tribune să exclame: ,,Grozav joacă Grozăvescu !’’… Andrei Lela a jucat în nota lui obişnuită, foarte bine adică. Din minutul 23 a intrat în poartă Andy Sămîntă. Alt portar de mare valoare. Despre Sebastian Pârvan, nu mai poţi spune nimic, jocul lui bun, te lasă fără cuvinte. Pentru repriza secundă, Mişa Rohozneanu a ales să lase locul puştilor din lot. Şi bine a făcut. Dacă Andy a reuşit să închidă poarta, spectatorii au avut posibilitatea să vadă la lucru ,,echipa în reconstrucţie’’ a lui HC Adrian Petrea. Credeţi-mă pe cuvânt, a fost doar acea ,,idee’’ asta. În fapt, lucrurile sunt clare la această echipă. HC Adrian Petrea nu poate sta în liga secundă, pentru că acestă echipă este o echipă de locurile 1-6 în prima ligă. Să revin la joc…
În teren şi-au făcut apariţia ,,mânjii de la Vuia’’ a doamnei Moruţ. Un Raul Heimbach pe care spectatorii îl aplaudau şi-l încurajau ,,Bravo Maibach’’, un puşti care aruncă la poartă din săritură exact stilul antrenorului său Adrian Petrea, un Raul Heimbach care e mereu cu ochii în patru, aşa cum a învăţat de la doamna Moruţ, un ochi pe antrenor, un ochi pe joc şi doi ochi pe adversarii direcţi. Da, am scris bine, adversar, pentru că Raul deşi un junior I, la gabaritul lui ia şi ţine câte doi adversari. Ştie ce ştie Adi Petrea ! Despre Răzvan Daia, alt puşti de la Vuia, deja titular de drept în echipa lui Adrian Petrea, nu prea mai avem ce să spunem. A jucat şi el ca de obicei în nota foarte bună a echipei, bun pe ambele faze de joc. Atât căt a fost folosit, aplaudat şi el de publicul spectator. Marius Băhan, a dat 10 şi a făcut spectacol împreună cu ,,manjii’’. Pentru a treia parte a jocului, a fost trimis în poartă ,,puştiul’’ Cristi ,,Paloma’’ Ionescu. Cine să-i dea gol lui ,,Paloma’’? Puţini sunt cei care se încumetă să-i arunce la poartă… Imbatabil chiar la loviturile de la 7 m. Mai mult, şi mai nou, ,,Paloma’’ nu se mai mulţumeşte doar să apere, el şi marchează. N-a fost cazul în această partidă cu puştii din Turda, deşi a avut două tentative de acest gen, tentative apaudate îndelung de ,,Vulturii Semenicului’’ dar şi de spectatorii prezenţi. De asta-i tare iubit ,,Paloma’’… Deşi la a doua tentativă de-a înscrie, mingea trecând de puţin peste poarta adversă, antrenorul Adi Petrea i-a arătat râzând evident lui Cristi, ,,sus …avioane’’ spre amuzamentul portarului reşiţean. Glume ca între mari sportivi… Formaţia din Turda a beneficiat de trei lovituri de la 7 m, toate trei loviturile fiind apărate de Cristian ,,Paloma’’ Ionescu. Deşi mai erau trei minute de joc, şi tabela arăta un 37-22 şi publicul striga ,,40’’. Nu au reuşit să înscrie decât oaspeţii, chiar de două ori, astfel că în minutul 59 tabela arăta 37-24, dar… două goluri ale gazdelor şi 39-24 rezultat final, un rezultat gustat şi mult aplaudat de cei prezenţi. Bune şi evoluţiile lui Zsolt Steiner şi ale celuilalt puşti de la ,,Traian Vuia’’, Marius Drăgănescu. Merită aplaudat gestul antrenorului Adrian Petrea care a decis să îi introducă în joc pe puştii de la Liceul ,,Traian Vuia’’, puşti pe care mulţi i-au văzut ,, mânji’’ dar care arată ca adevăraţi ,,armăsari pur sânge’’.
HC Adrian Petrea: Andrei Drăghici, Andy Sămînță, Cristian Ionescu – Marius Băhan 10, Cristian Lela 9, Sebastian Pârvan 5, Robert Rugaci 4, Zsolt Steiner 4, Raul Heimbach 3, Răzvan Daia 2, Mihai Rohozneanu 1, Marius Grozăvescu 1, Marius Drăgănescu.
Antrenor: Adrian Petrea
AHC Potaissa Turda II: Vlad Coman, George Iozon – R. Thalmaier 5, Robert Zozsa 4, Vlăduț Vaștag 4, Ionuț Blidar 3, Bogdan Miclăuș 3, Lorand Nagy 2, Răzvan Greta 2, Marius Mocan 1, Rareș Pașcalău, Sorin Madarasz. Antrenor: Aurel Oroian.
Antrenor: Aurel Oroian
Raul Chiriac şi Mihai Cordescu, au oficiat această partidă cu uşoare ezitări, adevărat că în ambele direcţii, deci un arbitraj de nota 7,5. Jucătorul meciului Cristian ,,Paloma’’ Ionescu.
Felicitări Adrian Petrea ! Felicitări HC Adrian Petrea ! Felicitări Cristi Pătru !

Iată cum arată clasamentul după această etapă:
1 HC Adrian Petrea Reșița 21p
2 CSM Oradea 18p
3 CS Universitatea Cluj 16p (un joc mai puţin)
4 HC Sibiu 15p (un joc mai puţin)
5 Universitatea Craiova 15p
6 CSM Satu Mare 12p
7 AH Minaur Baia Mare 12p
8 Național Sighișoara 9p
9 HCM Făgăraș 6p*
10 CSU Politehnica Timișoara 5p*
11 Rom Cri Brașov 4p
12 HCM Sighișoara 1p
13 UNIT Alba Iulia -2p*
14 AHC Potaissa Turda II -3*

HCM Făgăraș (-3 puncte) pentru neprezentare la un joc
UNIT Alba Iulia (-3 puncte) pentru nerespectare cerințe vârstă
AHC Potaissa Turda II (-5 puncte) pentru nerespectare cerinţe vârstă
CSU Politehnica Timișoara (-1 punct) pentru nerespectare timp participare la joc

În etapa viitoare, HC Adrian Petrea se deplasează la Sighişoara pentru partida cu CNOE Sighișoara.

Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Doliu în fotbalul feminin. Florin Bugar a pierdut lupta pentru viaţă

Timișoreanul Florin Bugar, antrenorul echipei de fotbal feminin Piroș Security Arad și al selecționatei de …

Lasă un răspuns