Home / Arad / Handbal de Ligă Naţională în Polivalenta din Reşiţa, oferit de două echipe feminine ,,universitare’’: Reşiţa şi Piteşti ! 25-22 după 11-13 la pauză…

Handbal de Ligă Naţională în Polivalenta din Reşiţa, oferit de două echipe feminine ,,universitare’’: Reşiţa şi Piteşti ! 25-22 după 11-13 la pauză…

Picture 136Duminică în 19 octombrie, când ceaţa s-a ridicat din oraşul de pe Bârzava şi soarele a apărut pe cerul senin, în Sala Polivalentă din Reşiţa mai mulţi privitori ca de obicei, la un meci de handbal feminin. Aproximativ 200 de persoane au luat loc în sală, poate şi pentru că rezultatele bune obţinute de fetele lui Cristian Busuioc în primele patru etape din această ediţie de campionat au contribuit la asta… La Reşiţa, un meci contând pentru etapa a V-a din cadrul ediţiei 2014/2015 a Diviziei A, Seria A, au venit fetele de la echipa SCM ,,Universitatea’’ Piteşti. Meciul începe cu uşoara dominare a gazdelor, care îşi impun jocul încă din startul partidei, astfel ca la jumătatea primei reprize se credea că victoria ,,universitarelor’’ din Reşiţa va fi facilă.

Lucrurile n-au stat deloc aşa. Dacă în debut, după 1-1, au urmat patru minute în care gazdele s-au desprins la 5-1, asta datorându-se în bună măsură evoluţiei excelente a căpitanului Delia Roman, care a închis efectiv poarta, astfel în minutul 13, fetele gazde conduceau cu un liniştitor 7-3, iar în decurs de numai şapte minute, oaspetele reuşesc să întoarcă scorul pe tabelă, în minutul 20 aceasta arătând un 7-8, cu cinci reuşite consecutive ale piteştencelor, având în Rossana Lopătaru, o adevărată ,,locomotivă’’, un căpitan care şi-a mobilizat colegele foarte bine. În minutul 21, Andrada ,,Ada’’ Stamin egalează, iar din acest moment fetele din Piteşti se desprind la două goluri pe tabela de scor, mergându-se cu această diferenţă până în final de primă repriză. Nici o reacţie a publicului spectator… Repriza secundă debutează cu acelaşi joc ofensiv impus de Cristian Busuioc fetelor universitare din Reşiţa, fete care reuşesc să egaleze la 13, prin două reuşite ale Alexandrei ,,Sendy’’ Dinu care şi-a intrat în mână. Jocul merge ,,cap la cap’’până în 48 când tabela arată 19 egal. E momentul în care, cu două reuşite, căpitanul de la junioare I, Adriana Voina reuşeşte parcă să-i trezească la viaţă pe spectatori, aceştia încurajând cu aplauze fetele gazde.

Dominarea uşoară a gazdelor, face ca tabela să arate 22-20 în minutul 51, iar timp de 4 minute, până în minutul 55, Andra ,,Creatza’’ Ioţa, goalkeeperul Reşiţei apără tot, lucru pe care-l face dincolo, Cătălina Orbeanu. Reuşeşte să reducă la un gol scorul Anca Birton, moment în care Cristian Busuioc, o ridică de pe bancă pe Delia Roman, căpitanul gazdelor căreia-i spune,,Du-te şi ia tot’’. Fată ascultătoare, Delie o înlocuieşte pe Andra şi face exact ce i-a cerut antrenorul: APĂRĂ TOT, astfel că Adriana Voina cu încă două reuşite şi Alexandra ,,Sendy’’ Dinu duc scorul la 25-21, o ultimă acţiune de atac a oaspetelor, atunci când mai erau doar 6 secunde de joc, pe fondul relaxării tinerelor universitare reşiţene, Anca Birton închide tabela, 25-22, rezultat final. Meritate aplauze pentru învingătoare cât şi pentru învinse din partea publicului spectator, care au avut posibilitatea să urmărească un meci cu adevărat de LIGĂ NAŢIONALĂ.
Jucătoarea partidei Alexandra ,,Sendy’’ Dinu, arbitri Mihai Botez şi Florin Guţu, ambii din Arad, nota 7,5. Doar 13 din ,,Vulturii’’ Semenicului, prezenţi la datorie, DOAR liderul Florin Boboescu scanda şi striga şi toboşarul ţinea ritmul… din pacate cantitatea nu contează…
Universitatea Reșița: antrenor Cristian Busuioc, Delia Roman, Andra ,,Creatza’’ Ioța, Ioana Stoiculescu, Alexandra ,,Mărie’’ Popescu – Alexandra ,,Sendy’’Dinu 8 goluri, Adriana Voina 7, Alexandra Mihai 4, Claudia Baldovin 2, Beatrice Kovari 1, Claudia Stanciuc 1, Andrada ,,Ada’’Stamin 1, Gianina Iung 1, Alina Cristea, Lorena Mocodean, Iasmina Roșian, Cătălina Laura Dumitrescu.
SCM Universitatea Pitești: antrenor Gheţie Cătălin, Andreea Moraru, Cătălina Orbeanu – Mariana Filip 5, Rossana Lopătaru 5, Anca Birton 4, Andreea Bălan 3, Amelia Neacșu 2, Ana-Maria Udrea 2, Adriana Conea 1, Florina Popescu, Bianca Gornistu, Diana Popa, Florina Popescu, Alexandra Mărgărit.
Felicitări ambelor echipe pentru joc, felicitări fetelor gazde pentru victorie.
Etapa viitoare, universitarele din Reşiţa au un meci foarte greu la ocupanta poziţiei secunde a clasamentului, formaţia Național Râmnicu Vâlcea.

După această etapă, clasamentul seriei se prezintă astfel:
1 HC Alba Sebeș 15p
2 Național Râmnicu Vâlcea 15p
3 CS Măgura Cisnădiei 12p
4 Universitatea Reşiţa 12p
5 CSM Bistrița 6p
6 CSM Slatina 6p
7 SCM Universitatea Pitești 3p
8 CS Timişoara 3p
9 CS Universitatea Poli Timişoara 3p
10 CSS 2 Baia Mare 0p
Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Doliu în fotbalul feminin. Florin Bugar a pierdut lupta pentru viaţă

Timișoreanul Florin Bugar, antrenorul echipei de fotbal feminin Piroș Security Arad și al selecționatei de …

Lasă un răspuns