Arhivă

Câte un gol în fiecare minut 13 al reprizelor marcat de Vasile Buhăescu şi CS Metalul Reşiţa – CS Unirea Tărlungeni 2 -1 = alte 3 puncte !

Picture 215Era doar 9 şi puţin peste 30 de minute când cei care asigură paza şi protecţia la ,,Mircea Chivu’’ în Valea Domanului au şi ,,sărit’’ la liderul Guardiei Rosso Nera 1996, avertizându-l sec: ,,Avem informaţii că o să afişaţi bannere cu afront la adresa conducerii…’’ INCREDIBIL…ASA-I !!! Se uita Guşcă la ei şi nu-i venea să creadă. El care primeşte felicitări pentru comportamentul Guardiei la meciurile din deplasări, de la preşedinţi de cluburi, la sefii de pază ale stadioanelor, de la sefii de dispozitive ai jandarmeriilor localităţilor unde joacă roş-negri, merg oameni simpli şi aplaudă GRN96 pentru că 90 de minute ei cântă şi încurajează DOAR echipa CS Metalul Reşiţa, ei nu sunt interesaţi de arbitraje, ei nu sunt interesaţi de jocul echipelor adverse, DESPRE CE VORBIM DOMNILOR !!! Când toate merg bine, se găsesc câte unii să pună ei acolo cum le e firea ,,gaz pe foc’’… din fericire, foc-ioc şi de data asta. Şi iar au rămas cu buza umflată stewarzii. Au mai făcut-o şi jandarmii la un meci de handbal pe vremea în care sus în Valea Domanului erau două galerii: GRN96 a lui Guşcă şi galeria constituită ad-hoc din ,,dragoste pentru fotbal’’ a lui Manu Grigore & Florin Boboescu, dispărută la fel de subit cum s-a format. O să revin şi la asta cu un articol de senzaţie, o promit… Acum să revin la meciul disputat sâmbătă 18 octombrie 2014 în Valea Domanului… Băieţii la încălzire, tribune dezolant de goale, cu 10 minute înainte de începerea meciului nu cred că în tribune erau 400 spectatori… L-am întrebat pe Vasile Buhăescu dacă doamna lui aduce la stadion ,,IL TALISMANO’’, pe puştiul Buhăescu Jr. cu noroc… ,,E prea frig, e micuţ…’’
CS Metalul Reșița – CS Unirea Tărlungeni
Stadion ,,MIRCEA CHIVU’’ din Valea Domanului-Reşiţa, o partidă arbitrată de Botaş Nicolae Cătălin din Timişoara, ajutat de Cimponeriu Călin din Lugoj şi Drăguţ Cristian Gabriel din Timişoara, la cele două tuşe arbitru de rezervă, Neagoe Daniel Nicolae din Timişoara. Observatori delegaţi, Dumitrescu Eduard din Piteşti şi Rad Vasile din Arad.
Cei trei arbitri sunt urmaţi de două coloane de jucători, care se încurajează… De pe tunelul care duce către teren se aude din ce în ce mai tare tropăitul crampoanelor… ,,Vasi e puştiul sus la oficială’’ îi spun lui Vasile Buhăescu, un tată care s-a luminat la faţă ,,GOL azi, da ?’’ Zâmbeşte parcă vroia să-mi spună ,,Nenicule tu te-ai cam învăţat cu golurile mele…’’ Se aud încurajările Guardiei… Cătălin Botaş fluieră începutul… Echipele încearcă de la început să impresioneze. Mingea trece rapid de la o echipă la alta. Deloc impresionat Cătălin Botaş, centralul din Timişoara de teatrul ieftin tărlungean. Experienţa asta… Minutul 9, o centrare de pe dreapta a atacului tărlungean iese căpitanul Cristi ,,Neamţu’’ Zimmermann şi uşor împins în aer, cade la pământ. Sprint al doctorului Şerbescu Jr, urmat la distanţă scurtă de veşnicul tânăr GIGI ROUĂ… Sare de pe bancă şi Alex Armaşu, fizioterapeutul… Ceva s-a întâmplat grav, dar nimeni nu suflă o vorbă… Guardia începe să aplaude şi să-I strige numele neamţului ,,Zimi-Zimmermann’’, căpitanul strânge din dinţi, execută lovitura liberă indirectă… Uff… Oaspeţii tot pe jos săracii, tot cer câte ceva, spre amuzamentul general… Minutul 12:33, mingea ajunge în bandă stângă pe atacul roş-negrilor la Leonard Manole, acesta îl întoarce de două ori scurt pe Paul Chiş, trece în viteză pe lângă el, ajunge la linia careului de 16 m, centrare la colţul scurt acolo unde apare Vasile Buhăescu, care se înalţă mai sus decât braţele portarului Roland Niczuly şi sprint către Tribuna oficială, dar se opreşte la 7-8 m de tuşă, lângă banca de rezerve, acolo unde parcă din superstiţie jucătorii CS Metalului merg să-şi felicite coechipierul… În Valea Domanului pe stadionul ,,Mircea Chivu’’
Din minutul 13, CS Metalul Reşiţa – CS Unirea Tărlungeni 1-0 şi deja obişnuitul refren ,,Cine e pe primul loc? Metalu’ e…’’ se aude din partea Guardiei Rosso Nera. Jucătorii din Tărlungeni, buni actori, au încercat să-l impresioneze pe centralul Cătălin Botaş, dar experienţa timişoreanului de la centru şi-a spus cuvântul. Terenul greu, face ca oaspeţii să facă prima mutare, încă din minutul 32, Antonache inlocuindu-l pe căpitanul Liviu Nicolae. Cu 6 minute înainte de pauză, Daniel Opriţa şi Cristi Apostol, cei doi tehnicieni de pe banca gazdelor, sunt nevoiţi să facă şi ei prima modificare în echipă, Andrei Neagoe întrând pe teren în locul accidentatului Cristian Robert. Până la pauză n-am mai remarcat decât exactitatea cu care brigade de arbitri din Timiş a ştiut să gestioneze mitanul. La pauză, Daniel Bona principalul oaspeţilor, face o nouă modificare, Flavius Iaru este lăsat la vestiar, în locul lui fiind trimis pe teren Sorin Marin. Tribunele s-au mai populat între timp, circa 800 de spectatori în tribune. Prime 10 minute de mitan secund în care registrul tactic era asemănător, fiecare echipă încercând să ţină mingea cât mai sus de poarta proprie. În minutul 13 al reprizei secunde, 58 al meciului, Vasile Buhăescu insistă în atac, îl face pe Rareş Forika să greşească, o cursă rapidă cu o finalizare simplă şi o dublă meritată pentru atacantul  Metalului din Reşiţa aplaudat îndelung de spectatorii prezenţi. După reuşită, atacantul a mers la galerie, neuitând la reîntoarcerea câtre mijlocul terenului să arate cu degetul către ,,IL TALISMAN’’, puştiul Buhăescu aflat în braţele soţiei jucătorului în tribuna oficială. La două minute după marcarea golului, pe fondul unei uşoare relaxări, într-o fază în care nu se anunţa nimic, noul căpitan de ocazie al oaspeţilor, Robert Elek centrează şi Liviu Nicolae cu capul înscrie pentru CS Metalul Reşiţa – CS Unirea Târlungeni 2-1. În ultima jumătate de oră a meciului am asistat la un joc bărbătesc în care niciuna dintre formaţii nu a mai reuşit mare lucru. Terenul greu le-a dat de furcă jucătorilor. La oaspeţi, în minutul 77 a intrat pe teren Ciprian Pricop în locul lui Nicolae Cristea, la gazde, Laurenţiu ,,Cacao’’ Breşneni i-a luat locul lui Adrian Stoica în minutul 85 şi Andrei Vaştag, două minute mai târziu, minutul 87 inlocuindu-l pe Octavian Vasile. Rezultat final, CS Metalul Reşiţa – CS Unirea Târlungeni 2-1 şi echipa din Valea Domanului rămâne în continuare lider al Seriei a II-a.
CS Metalul Reşiţa:
Cristian Zimmermann (cpt.) – Robert Cristian, Mădălin Ciucă, Sorin Ciobanu, Florin Aniţoiu, Dănuţ Enescu, Marius Feher, Adrian Stoica, Leonard Manole, Octavian Vasile, Vasile Buhăescu.
Rezerve: Adrian Pascal, Andrei Neagoe, Andrei Vaştag, Laurenţiu ,,Cacao’’ Breşneni, Alin Roman, Albert Voinea, Ionuţ Tătaru.
Antrenori: Daniel Opriţa şi Cristian Apostol
Medic: Ioan Şerbescu Jr., Maseur: Gigi Rouă, Fizioterapeut: Alex Armaşu
CS Unirea Târlungeni:
Niczuly – Chiş, I. Şerban, Iaru, Forika, Neculai, Cristea, Dâlbea, Marcaş, L. Nicolae (cpt), Elek
Rezerve: Dănălache – Istrofor, Antoche, Antal, Brujan, Pricop, M. Sorin
Antrenori: Daniel Bona şi Câmpean Decebal
Un arbitraj de nota 9 cu +, jucător al meciului Vasile Buhăescu !

Dan- Alioşa Ulici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts