Picture 103Mai bine de 800 spectatori au asistat vineri după amiază în Sala Polivalentă din Reşiţa la derby-ul cu HC Sibiu, un derby doar pe hârtie, pentru că în teren nu a fost decât un galop de sănătate pentru elevii lui Adrian Petrea.
Fără inimosul crainic, un obişnuit al microfonului din polivalenta reşiţeană, colegul de la Reper24, Sergiu Taban, absent motivat, fiind la un praznic, deh, tochitură de mistreţ cu… pe terenul de joc au apărut rând pe rând cele două echipe. Întâi echipa oaspete,
HC Sibiu, antrenată de M. Damian: Novacovschi, Sofronici – David, Râmbă, Istrate, Verja, Neamţu, Muntean, Rău, Bogdan, Micloş, Demian I.
HC Adrian Petrea, antrenată de A. Petrea: Cristian Ionescu, Andy Sămînță – Marius Drăgănescu, IlieVaidasigan, Cristian Lela, Mişa Rohozneanu, Sebastian Pîrvan, Marian Crăciun, Adrian Petrea, Robert Rugaci, Răzvan Daia, Marius Bahan, Zsolt Steiner.
Meciul a debutat destul de aprig cu ocazii rapide la o poarta şi la cealaltă, cu goluri rapide în ambele porţi. Până în minutul 11 s-a merg cap la cap, apoi derby-ul s-a transformat într-un simplu antrenament pentru elevii lui Adi Petrea. După un 5-5, cu două reuşite Mişa Rohozneanu, două Adi Petrea şi una Răzvan Daia, a început Andy Sămînţă să apere cam tot şi contraatacurile rapide au fost transformate frumos şi chiar spectaculos, astfel în minutul 15, tabela arăta un sec 11-5. Până la pauză când tabela a arătat un 18-12, jocul s-a echilibrat oarecum, gazdele, HC Adrian Petrea au făcut cam tot ce-au vrut. Cu un antrenor jucător, Adi Petrea, în ,,mână’’, cu un Mişa Rohozneanu excelent pe ambele faze de joc, un jucător pe care şi l-ar dori orice echipă de top din Europa, cu un Ilie Vaidasigan care nu mai are nevoie de nici o caracterizare, jocul foarte bun al acestuia ajută echipa, cu un Cristian Lela rapid pe contraatacuri, de la oaspeţi, a ieşit oarecum în evidenţă Radu Davin şi portarul Jan Novacovschi. La pauză, Adi Petrea îşi ia în serios rolul de antrenor şi pe teren elevii lui zburdă efectiv. O repriză secundă în care handbalul spectacol a fost creat de jucătorii gazde. Răzvan Daia efectiv a zburat (doar este elev la ,,Traian Vuia’’ în Reşiţa) peste apărarea uneori visătoare a sibienilor, Marius Bahan, a făcut cam ce a vrut ş ice n-a vrut pe ,,inter’’. O sepriză secundă în care goalkeeperul Cristian ,,Paloma’’ Ionescu a fost aplaudat la scenă deschisă de publicul spectator pentru numeroasele parade cu care deja suntem obişnuiţi. Am mai remarcat uşoare ezitări a brigăzii de arbitri formată din Lucian Cruceru şi Florin Rădulescu, ambii din Drobeta Turnu Severin. În sală a fost prezent şi Andrei Drăghici, portarul de 25 de ani, proaspăta achiziţie a celor de la HC Adrian Petrea, fost component al loturilor Universitatea Bucovina Suceava, CSM Bucureşti, iar în sezonul trecut la HC Minaur Baia Mare. Rezultatul final, 36-20 ne scuteşte de alte comentarii: Iată marcatorii celor două echipe:
HC Adrian Petrea, Răzvan Daia (9 goluri), Marius Bahan (7), Cristian Lela (5), IlieVaidasigan (4), Mişa Rohozneanu (3), Sebastian Pîrvan (3), Adrian Petrea (3), Marian Crăciun şi Marius Drăgănescu câte unul.
HC Sibiu: David (6 goluri), Istrate (3), Muntean (3), Rău (3), Rămbă (2), Bogdan (2), Verja un gol.
După această etapă a V-a, echipa HC Adrian Petrea are maximum de puncte, 15 şi este lider al seriei B. Etapa viitoare, pe 18 octombrie, HC Adrian Petrea se deplasează la Academia de Handbal Minaur Baia Mare. Mult succes !

Dan-Alioşa Ulici

Comments

Leave a reply