Arhivă

1-0 cu Olimpia 2010 Satu Mare, suficient ca Metalul Reşiţa să rămână lider !

Picture 416Vremea bună pentru fotbal n-a reuşit din păcate să aducă în Valea Domanului pe stadionul ,,Mircea Chivu’’ decât vreo 2500 spectatori, pentru meciul cu CS FC Olimpia 2010 Satu Mare, deşi CS Metalul Reşiţa continuă seria rezultatelor bune, ceea ce o menţine acolo sus pe locul 1 în clasament. După semieşecul din etapa precedentă de la Oradea de pe ,,Iuliu Bodola’’, când băieţii lui Daniel Opriţa n-au reuşit decăt o remiză, 1-1 cu FC Bihor Oradea, sâmbătă 11 octombrie 2014, în cadrul etapei a VII-a, din grupa a II-a, Liga a II-a, la Reşiţa au venit să dea piept cu liderul, sătmărenii. La Reşiţa, pe ,,Mircea Chivu’’, o partidă care l-a avut la centru pe Antonie Sorin Andrei din Bucureşti, ajutat la cele două tuşe de Dumitru Ionel Valentin din Gherghiţa şi Geambazu Ciprian Petre din Buşteni, al patrulea arbitru fiind din Timişoara, Mureşan Horia Andrei. Observatori pentru joc, Pintilie Constantin din Râmnicu Vâlcea şi Simion Aurel din Piteşti. Din păcate în aceeaşi zi cu partida din Valea Domanului, la Bucureşti pe Arena Naţională, echipa reprezentativă a României întâlnea reprezentativa similară a Ungariei, fapt care-a făcut ca o parte dintre băieţii din Guardia Rosso Nera să aleagă să meargă în capitală şi să susţină naţionala României şi să se facă auzit numele Reşiţei.

Cu aproximativ 30 de personae, liderul GRN96, Marcel Guşcă a reuşit să suplinească lipsa celor învoiţi motivat şi timp de 90 de minute să încurajeze cum numai ei ştiu echipa de pe locul 1, CS Metalul Reşiţa. A fost un meci destul de greu pentru gazde, Daniel Opriţa a ales să păstreze tradiţia şi să facă schimbări la echipă în formula de start. Jocul din primul mitan s-a desfăşurat între cele două careuri de 16 m, un joc destul de animat, uneori la limita sportivităţii, o primă repriză în care echipa sătmăreană a arătat clar că n-a venit la Reşiţa să-şi vândă ieftin pielea. Oaspeţii ar fi putut deschide scorul prin Boştină, dar un reflex uimitor al căpitanului Cristian Zimmermann a făcut ca tabela să rămână albă, fază la care un mucalit din tribuna I a exclamat: ,,Nu vă fie frică, în poartă e Zimică’’, fapt ce a adus hohote de râs şi insului, ropote de aplauze. Acelaşi căpitan Zimmerman, degajează lung o minge în minutul 37, până la Vasile Buhaescu, talonat la marginea careului de 16 m al sătmărenilor de un fundaş, preia pe piept cu fundaşul în spate şi din întoarcere şutează imparabil la colţul lung din dreapta portarului Anca, făcând inutil plonjonul spectaculos al acestuia. Moment în care tribunele au sărit în aer, iar Guardia Rosso Nera 1996 să înceapă deja atât de frumosul refren ,,Cine e pe primul loc? Metalu’ e !’’

Picture 094Se pare că puştiul Buhăescu junior poartă noroc seniorului dar şi CS Metalului Reşiţa, acesta aflându-se şi la acest meci în tribune în braţele doamnei Buhăescu evident. S-a intrat la cabine cu un 1-0 şi cu explicaţiile lui Zimmerman, antrenorului cu portarii Valentin Boşca, cum i-a picat mingea în faţă şi… Repriza secundă începe cu aceeaşi notă sterilă de dominare a gazdelor, dar treptat, aceştia pierd teren, dând posibilitatea oaspeţilor să construiască până la 16-le lui Zimmermann, acolo unde suverani au fost şi de această dată, Mădalin Ciucă şi Sorin Ciobanu, doi jucători care dau siguranţă echipei. În minutul 70 al meciului, intrat în careul gazdelor, jucătorul cu numărul 17 al sătmărenilor, Dumitru Munteanu cade de lângă Cristian Robert, centralul Antonie Sorin Andrei arătându-I doar cartonaş galben pentru simulare. Banca oaspeţilor sare în picioare, Mitru cade în genunchi însă pentru că, era la al doilea galben şi bucureşteanul nu ezită să arate roşul şi să-I arate jucătorului din satu Mare direcţia cabinelor. Nici cele două ocazii ale lui Mădalin Ciucă şi nici bara transversală a lui Vasi Buhăescu din final n-au reuşit să mai modifice tabela de scor înregistrată în minutul 37, şi rezultat final, CS Metalul Reşiţa – CS FC Olimpia 2010 Satu Mare 1-0. Un 1-0 care face ca numărul de puncte al roş negrilor să crească la 17 şi astfel CS Metalul Reşiţa îşi consolidează poziţia de lider. La final de joc, la conferinţa de presă, antrenorul oaspeţilor, Cosmin Bodea, a contestat vehement arbitrajele de care are parte echipa sa în acest campionat.
„Am făcut cel mai bun joc din acest început de campionat. Cred că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil. Din păcate, la fiecare joc din deplasare suntem ciupiţi sistematic: penalty în minutul 2 la Câmpina, inexistent, penalty în minutul 92 la Mioveni, inexistent, arbitrajul de astăzi care mă lasă în zece oameni după ce fundaşul nu atinge mingea în careu, jucătorul meu nici nu simulează, se ridică şi îi dă al doilea galben. Cot în gură la Villand în minutul 70, lasă jocul să continue să mă prindă pe contraatac! Ce să le spun la jucătorii ăştia care în zece au dominat echipa de pe primul loc?! Au dominat echipa de pe primul loc într-o manieră categorică!”
Tehnicianul gazdelor, Daniel Opriţa, oarecum supărat pe atitudinea unor spectatori din spatele băncii de rezerve a declarat: „Ştiam că întâlnim un adversar greu şi tocmai de asta i-am avertizat pe băieţi. Am prins o zi mai slabă, se întâmplă, dar au demonstrat că au caracter, au alergat, au arătat că suntem o echipă. Importante sunt cele trei puncte. Mi-aş dori ca lumea să susţină mai mult această echipă, e echipa oraşului! Nu e favorită Reşiţa la promovare, că nu am câştigat la Oradea. Dacă băteam, mai încurcam şi noi, dar aşa… Timişoara începe să-şi revină. Vorbim la iarnă. Timişoara are un lot mai bun, mai numeros, nu e uşor să ne batem cu Poli. Sigur că băieţii mei sunt cei mai talentaţi, cei mai buni, cei mai…Acum în campionat toate meciurile sunt foarte grele, echipele s-au echilibrat şi valoric. Dar mai multe o să vorbim la iarnă.”
Iată cele două echipe prezente pe gazon:
CS Metalul Reşiţa: Cristian Zimmermann (cpt.) – Robert Cristian, Mădălin Ciucă, Sorin Ciobanu, Florin Aniţoiu – Laurenţiu ,,Cacao’’Breşneni, Marius Feher , Octavian Vasile, Claudiu Ionescu, Alin Roman – Vasile Buhăescu. Rezerve au fost, Adrian Pascal, Andrei Neagoe, Andrei Vaştag, Ionuţ Popescu, Leonard Manole, Albert Voinea şi Dănuţ Enescu.
CS FC Olimpia 2010 Satu Mare: Anca-Trip – D. Muntean, Burlacu, Heil, Iuhas (cpt.) – Mureşan, Svarczkopf, Bic, Villand, Boştină – Gavrilescu. Rezerve: Şuta, Micaş , Onicaş, Rus, D. Feier, M. Ioniţă şi Laso.

Dan-Alioşa Ulici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts