Sâmbătă 13 septembrie 2014 o zi de neuitat pentru foarte mulţi reşiţeni şi nu numai, participanţi la Cupa Magnum…

Sâmbătă 13 septembrie 2014 o zi de neuitat pentru foarte mulţi reşiţeni şi nu numai, participanţi la Cupa Magnum…

Dans 13Clubul Sportiv Magnum Team Reşiţa, condus de cuplul Ovidiu Tomescu şi Bianca Lupu, sub patronatul Federaţiei Române de Dans Sportiv, cu sprijinul oferit de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria şi Consiliul Local Reşiţa şi Universitatea Eftimie Murgu, au fost sâmbătă 13 septembrie 2014 pe buzele multora, şi asta pentru că Sala Polivalentă din Reşiţa a fost gazdă pentru CUPA MAGNUM la dans sportiv. Luată cu asalt încă de la primele ore ale dimineţii, Polivalnta municipiului de pe Bârzava a fost luată cu asalt de copii, părinţi, bunici, oficiali ai Federaţiei Române de Dans Sportiv, sau pur şi simplu privitori. Cei care au lipsit sâmbătă cu siguranţă au ce regreta. A fost ziua în care prin Polivalenta din Reşiţa au trecut multe cristale Swarovsky, şi-aşa cum glumea sau nu unul dintre spectatori, ,,este o zi în care Polivalenta găzduieşte bogaţii’’. CUPA MAGNUM – Reşiţa 2014, o competiţie la care au fost prezenţi cei doi vicepreşedinţi ai Federaţiei Române de Dans Sportiv, Costin Mihaiu din Bucureşti şi Cristian Parnescu din Cluj Napoca, ultimul fiind şi Preşedinte al Juriului, a avut parte de-o participare foarte numeroasă, în jur de 400 de perechi de dansatori, de la cei mai mici de chiar 4 ani, pînă la cei de 35, întrecându-se la diferite stiluri de dans, bucurând asistenţă cu vals lent şi vals vienez, jive şi quickstep, dar şi cu cha-cha, samba, rumba, tango, passo-doble. Parteneri media ai Cupei Magnum de la Reşiţa au fost publicaţiile Reper 24, Arena Bănăţeană, Ştiri din Banat şi televiziunea Vest TV Reşiţa, sponsori, societăţile Vitudi, C+C, Duşan şi Fiul, TMD Friction din Caransebeş, farmacia Elis, Edy Ursu şi Favorit SRL.

Cele aproximativ 400 de perechi de dansatori de la cluburi de dans sportiv din Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Bucureşti au oferit adevărate spectacole de dans, chiar dacă uni dintre competitori aveau doar 4 anişori, s-au comportat ca adevăraţi profesionişti. Tot la Reşiţa am asistat în cadrul acestei Cupe Magnun la o premieră. După ce capitala, Bucureştiul a găzduit pentru întâia dată Campionatul de Show, la Reşiţa am asistat la un spectacol extraordinar oferit de perechea Andreea Goslan – Antonio Stan din Bucureşti ca şi perechea Mirona Gliga şi Roman Ciflicli în cadrul ediţiei a II-a a Campionatului Naţional de Show. O evoluţie de excepţie pe durata întregii zile a avut-o de la microfonul staţiei de amplificare, amfitrionul Sergiu Taban, colegul de la Reper24, care-a ţinut mereu în priză spectatorii, concurenţii şi chiar arbitri. Trebuie felicitaţi organizatorii Ovidiu Tomescu şi Bianca Lupu, felicitaţi dansatorii pentru pestaţiile lor de înaltă clasă, arbitri de la marginile ringului de dans, nu uităm să felicităm nici părinţii copiilor care fac nişte eforturi financiare extraordinare… şi cu voia dumneavoastră cam ATÂT… O să revin cu rezultatele atunci când le voi avea. Sau poate că nu…
CUPA MAGNUM – Reşiţa 2014 s-a încheiat, dar noi cei de la Stiri din Banat o să revenim aşa cum deja am abişnuit cititorii cu interviuri ale copiilor participanţi.

Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )