Lavinia Alexandra Luchian, reşiţeanca medicinistă care face senzaţie pe ringurile de dans sportiv din arenele Europei !

Lavinia Alexandra Luchian, reşiţeanca medicinistă care face senzaţie pe ringurile de dans sportiv din arenele Europei !

Luchian Lavinia 1Lavinia Alexandra, născută sub zodia scorpionului în 14 noiembrie 1990, la Reşiţa, una dintre frumoasele fete din Banat, pe care am descoperit-o întâmplător pe un site de socializare, spre ruşinea mea, recunosc, când această fată, ar fi trebuit să fi fost deja arhicunoscută. Da, ar fi trebuit, dar cum niciodată nu e prea târziu… Încă de la vârsta de 11 ani, Lavinia ca orice domnişorică, şi-a dorit să înveţe să danseze, moment prielnic pentru părinţii ei să o ducă la o şcoală de dans. La acea dată când s-a apucat să danseze, în Reşiţa exista un instructor pe profil DANS DE SOCIETATE, Alex Holecz…
După câţiva ani de DANS DE SALON, aşa cum este cunoscut dansul de societate, Lavinia a crescut lângă Alex şi cum în România nu existau decât maximum două concursuri pe an… până într-o zi când Alex şi-a dorit să înveţe mai multe, a ajuns la Timişoara la Vitalie Trohin, un fost mare Campion Mondial din Chişinău. Şi de 8 ani de zile Lavinia şi Alex fac antrenamente la Timişoara. Între timp, între cei doi dansatori sportive, s-a înnodat şi-o frumoasă poveste de dragoste. Cuplu în sala de dans, cuplu şi-n viaţă… Încet, încet, au avansat şi aşa au intrat în focurile concursurilor. Încă de la debut, Locul I. Şi locurile I au început să curgă, tinerii având în palmares mai mult de 30 de astfel de podiumuri ! ,,Primul concurs, a fost un concurs naţional la Oradea, unde am ocupat locul I , asta a fost în 2008’’ îmi spune Lavinia. Am întrebat-o pe Lavinia despre performanţele în Dans Sportiv… Sincer, m-a zăpăcit ! ,, Anul acesta suntem mândri de locul 3 obţinut la Campionatul Naţional de zece dansuri al României la dans sportiv desfăşurat la Arad unde am fost arbitraţi de străini.

În luna octombrie anul trecut am câştigat locul 6 la Cupa României, la secţiunea latino şi locul 6 la Cupa României la secţiunea standard. Toate aceste locuri au fost obţinute la cea mai înaltă clasă valorică la dans sportiv. Am concurat cu cele mai bune perechi din ţară, perechi care dansează de zeci de ani. Timp de 3 ani consecutivi am câştigat Campionatul Naţional pe clase la dans sportiv, dublii campioni naţionali la secţiunea standard si latino, timp de 3 ani consecutiv. Tot anul acesta am luat locul 1 la latino si locul 1 la standard la Concursul Internaţonal de la Trnava din Slovacia, de asemenea ne mândrim cu intrarea în optimi de finală la multiple concursuri internaţionale unde participă sute de perechi, perechi care fac parte din top 50 mondial la dans sportiv, locoul 1 la Concursul Internaţional de la Maribor clasa A latino, locul 2 la Standard . Şi multe, multe altele. Am avut noroc pentru că am fost susţinuţi financiar şi-aş vrea neapărat să subliniez şi dumneavoastră să scrieţi, Primăria şi Consiliul Local din Reşiţa, de domnul primar Mihai Stepanescu, de sponsorii oficiali, Eu.Tra.Log Remi Consult, nişte oameni extraordinari… (şi-a continuat) rochiile sunt foarte scumpe, doarece sunt facute cu ştrasuri Swarovski şi lipite manual, o rochie costând între 800 şi 1 000 de Euro, pantofii îi comandăm în Anglia şi costă şi ei între 90 şi 100 Lire Sterline, sunt bani pe deplasări la competiţii, cantonamente, mai trebuiesc plătite şi orele de dans cu maestrul Vitalie, deci de asta v-am rugat si-am subliniat să-I amintiţi pe sponsori, sunt costuri enorme pe care noi n-avem cum să le acoperim’’. Aşa am descoperit că Lavinia este studentă la medicină în Timişoara, unde locuieşte momentan, iar Alex are propriul Club de Dans în Reşiţa, ,,Mystic’’ unde antrenează copii. În fiecare zi lucrătoare a săptămânii, pe Alex cei interesaţi îl pot găsi în sala de sport de la Liceul ,,Mircea Eliade”, de obicei după amiaza, luni, miercuri şi vineri de la 19, iar marţi şi joi de la 16. De la 5 ani în sus, cu 60 lei lunar… ,,Acum ne pregătim pentru Concursul Internaţional Beograd Open, care se va desfăşura la sfârşitul lunii septembrie’’ a concluzionat Lavinia Alexandra Luchian. Nu putem avea decât satisfacţii de bucurie ştiind că la Reşiţa avem Campioni. Mai bine că i-am descoperit mai târziu…decât niciodată. Să le mulţumim copiilor Reşiţei pentru performanţele lor. Mult succes Lavinia&Alex !!!

Foto: Zalexis, Dănuţ Parnescu
Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
Disqus (0 )