Home / Banat / Goran-Patrick Bâcleşanu, un puşti cu fotbalul în sânge

Goran-Patrick Bâcleşanu, un puşti cu fotbalul în sânge

Goran 3Cine-l cunoaşte pe puştiul Goran, nu poate să fie decât impresionat. Un pici de-un metru şi puţin, o adevărată zvârlugă, cu o personalitate foarte puternică, dar un copil ascultător.
Născut pe 11 mai 2005 la Reşiţa, Goran un argint viu, bătea mingea în spatele blocului cât era ziua de lungă. Când îl băgau părinţii în casă, continua acolo. Singura soluţie pentru soţii Bâcleşanu a fost să-l înscrie undeva la fotbal. Şi-aşa în toamna lui 2013 şi la îndemnul profesorului de sport Radu Iovanovici, puştiul Goran face primii paşi pe terenul de la Gloria Reşiţa la grupa lui Alin Constantin Savu, pentru ca în scurt timp să ajungă pe mâna lui Marius Totosi. Acesta a văzut în Goran un atacant. Deşi mic de statură, Goran are o viteză impresionantă. Exact pe placul lui Totosi. Acest professor-antrenor i-a explicat puştiului ce înseamnă ,,fotbal’’ în adevăratul sens al cuvântului. La doar două săptămâni după ce Goran a fost înscris la Gloria Reşiţa, echipa a fost invitată de concitadinii de la CSMetalul Reşiţa la un turneu de sală. Acolo puştii lui Marius Totosi au ocupat locul 5 din 6 echipe înscrise, dar personal, am văzut un adevărat nou MARIUS LĂCĂTUŞ din fotbal… Pur şi simplu am fost fascinat. De unde era să ştiu eu la acea dată că puştiul are doar două săptămâni de pregătire cu echipa? A urmat ,,Cupa 1 Decembrie’’, trofeu pe care micuţii de la Gloria Reşiţa au pus mâna. Apoi a urmat la Sala Polivalentă din Reşiţa, Memorialul ,,Mircea Chivu’’unde Goran şi colegii lui de la Gloria au ocupat locul IV.

Situaţia destul de neclară de la clubul din Govândari, l-au făcut pe tatăl lui Goran să meargă cu puştiul sus în Valea Domanului la rivalii de la CS Metalul Reşiţa. O schimbare de bun augur pentru micuţul Goran, care s-a adaptat foarte repede la jocul impus de profesorul Cristian Alexandru Bercsenyi. La ,,Cupa Prietenia’’ din sfârşitul lui februarie 2014, Goran a reuşit să intre în posesia unei diplome şi-a unei cupe destinată celui mai bun marcator încununat cu titlul de GOLGETER, în completarea a ceea ce a fost clasarea pe primul loc a echipei CSMetalul Reşiţa la acest turneu. A urmat la scurt timp după aceea ,,Liga de vest’’ Timişoara 2014, unde CS Metalul Reşiţa a ocupat poziţia secundă şi unde puştiul Goran a marcat 13 goluri. În urma reoganizării de la CSM Reşiţa din urmă cu doar câteva zile Goran-Patrick Bâcleşanu a fost înregimentat în trupa CSMetalul Reşiţa 2005 a profesorului Sandu Roco. Peste numai două săptămâni, Goran implineşte un an de când e în fotbal, prilej cu care îi dorim la cât mai mulţi şi fructuoşi !

Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Peste 100 de producții din 40 de țări vin anul acesta la Simfest, toate continentele sunt reprezentate

Un număr de 118 producții din 40 de țări concurează pentru marele premiu al ediției …

One comment

Lasă un răspuns