Loris 7Atunci când Bercsenyi şi Brânzei au luat Reşiţa la pas şi-au trecut din şcoală în şcoală să caute amatori care să joace fotbal, au ajuns şi la clasa lui Loris. Fără să ezite o secundă, după întrebarea lui Cristian Alexandru Bercsenyi, ,, Copii, care dintre voi vreţi să jucaţi fotbal sus în Valea Domanului şi să ajungeţi mari fotbalişti?’’ Primul care s-a ridicat în picioare a fost Loris Adriano:,, Eu vin dacă mă fac atacant că vreau să dau multe goluri…’’ Mezinul familiei Roşu, Loris Adriano, născut în 13 iulie 2005 la Reşiţa, a mers acasă după şcoală şi le-a spus părinţilor că el e fotbalist la CSM Reşiţa. S-au dezmeticit Tundy şi Sorin Roşu cam ce vrea să zică Loris abia după ce-au citit pliantul editat de clubul din Valea Domanului şi l-au sunat pe Cristian Bercsenyi.

De-a doua zi Loris Adriano era atacantul acela care să marcheze multe goluri… Numai că… Atunci când ,,domn’ profesor’’ l-a pus pe Loris fundaş, visul puştiului de-a da goluri multe s-a spulberat. Nu în totalitate pentru că acelaşi ,,domn’ profesor’’ le-a explicat copiilor că poţi da goluri şi dacă eşti fundaş. Oare de ce? E altă poveste asta… Ochiul lui Bercsenyi nu a greşit nici atunci când la unul dintre antrenamente nu avusese decât unul dintre portari prezent şi la miuţa cu pricina de care avea nevoie … ,,Loris du-te în poartă ! ‘’ Că Loris s-a dus şi-a stat în poartă.nimic spectaculos. Nu cred că e ceva spectaculos dacă scriu nici că de a doua zi , Loris Adriano a venit la antrenament în pantaloni lungi şi bluză. Nici măcar ,,domn’ profesor’’ nu mai înţelegea nimic. Cine putea să înţeleagă mai bine faptul că Loris e portar, decât profesorul Bercsenyi? E şi mai adevărat că Sorin Roşu, nu şi-ar fi dorit puştiul portar. Să nu spunem de Tundy Roşu, care îşi vede odorul cu vânătăi… Parcă l-ar interesa prea tare pe Loris…de unde… e pur şi simplu portar.

La ,,Cupa 1 Decembrie 1918’’ de la Reşiţa din sfârşitul lui 2013, Loris Adriano Roşu reuşeşte să devină portarul turneului, ca mai apoi la începutul lui 2014 tot la Reşiţa la Memorialul ,,Mircea Chivu’’ desfăşurat în Sala Polivalentă, Loris Adriano, puştiul din poarta lui Bercsenyi de la CS Metalul Reşiţa 2005/2006 să intre din nou în posesia titlului de ,,Portarul Memorialului’’. Şi la ,,Cupa Prieteniei’’ de la sfârşitul lui februarie 2014, Loris a reuşit să fie iar ,,portar al turneului’’. Cu echipa, locul 2 la ,,Cupa 1 Decembrie 1918’’, locul 2 în ,,Liga de Vest’’ de la Timişoara, locul al II-lea la ,,Cupa Prieteniei’’, locul I la Memorialul ,,Mircea Chivu’’… Un puşti căruia îi place matematica, adoră excursiile cu familia dar şi cu colegii, fie ei de clasă sau de echipă de la fotbal. Din urmă cu câteva zile a trecut sub comanda profesorului Sandu Roco la CS Metalul 2005. Mult succes în continuare Loris Adriano Roşu !

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply