Sens Unic 2Tot mai des in ultima perioada aud la Radio o piesa…,,Autostop’’… Sigur ca piesa e superba si cum copiii de la SENS UNIC sunt deja certitudine, l-am abordat pe unul dintre baietii trupei pentru cateva cuvinte.
R: Vlad Cranganu, tot mai des se aude la regionalul Radio Resita piesa voastra ,,Autostop’’…
Vlad: Da, este o piesa care intr-adevar a prins la public.
R: Compozitie proprie?
Vlad: Da, avem trei compozitii proprii si una dintre ele este aceasta deja destul de cunoscuta ,,Autostop’’. Avem si alte piese in lucru dar…
R: ,,Tu n-ai vazut ce ochi ai !’’ a fost foarte bine primita de public. Sa nu spunem ca si ,,Pana maine’’ a tinut steagul sus. Putem spune 3 din 3?
Vlad: Foarte adevarat ce-mi spuneti. Incercam sa facem pasi mici si siguri. Nu incercam piese pe banda rulanta, tot ceea ce ne dorim este calitate, pentru ca publicul se pricepe la muzica si daca incercam sa fortam nota, nu avem de castigat. Autostop, a prins chiar foarte bine si recent la ,,SEMN DE CARTE’’ ni s-a cerut bis piesa. Sigur ca am fost incantati de asta.
R: Coveruri romanesti si internationale, cat o sa continuati cu ele?
Vlad: In perioada 21-22 iunie am fost plecati la Pancevo, Serbia pentru a concerta in cadrul proiectului Rock-n-River, unde am fost invitati alaturi de inca o trupa romaneasca, ,,Desant’’ din Timisoara. Am fost primiti extraordinar de sarbi. Si acolo ne-am dat seama ca muzica romaneasca prinde bine, chiar foarte bine. Au fost doua zile extraordinare in Serbia.
R: Primul…
Vlad: Da, da, (mi-o ia inainte raspunzand) e prima noastra iesire ,,afara’’. Si daca am fost asa de bine primiti, cu siguranta ca o sa mai calcam pe pamant sarbesc in viitor…mai mult sau mai putin apropiat. Sigur ca asta depinde si de organizatorii de evenimente sarbi. Cum am fost contactati in cele doua zile petrecute la Pancevo de cativa oameni care se ocupa cu asa ceva, sunt sigur ca o sa ne reantoarcem in Serbia.
R: In ce formula ati cantat la Pancevo?
Vlad: In formula de 4. Intre timp s-a petrecut ruptura, pentru ca sunt sigur ca asta vreti sa ma intrebati. O sa va raspund sincer. Colaborarea cu Adrian Stoia s-a incheiat cu doua saptamani inainte de-a pleca in Serbia, cand subit am fost anuntati ca el trebuie sa mearga la o nunta.
R: invitatie la nunta cu doua saptamani inainte de desfasurarea ei?
Vlad: Asta m-am intrebat si eu. Cum sa te invite cineva la nunta cu doua saptamani inainte de desfasurarea ei? Cum noi aveam contract deja semnat cu sarbii am fost pusi intr-o situatie aiurea. Asa-s oamenii de bine. Colaborarea cu Adrian a fost frumoasa, cu bune si mai putin bune. Prefer, preferam sa pastram amintirile frumoase. Colaborarea a luat sfarsit, mergem inainte…
R: Pai si la Pancevo a fost Adrian Stoia cu voi?
Vlad: Nu, la Pancevo am cantat in formula de 4, eu la chitara, Zoli la chitara, Oana – cajon si Diana voce.
R: Apropos de Diana, este in urcare continua…
Vlad: Da, da, Diana este o colega foarte muncitoare. Acum e si cu ceva experienta in spate si, impreuna urcam si nu ne oprim, adica nu vrem sa ne oprim.
R: Ce urmeaza?
Vlad: In 24 iulie (n.r.2014) am sustinut un concert unplugged la Libraria ,,Semn de Carte’’ cu ocazia venirii in Romania a lui Valeriu Sepi. Peste cateva zile o sa participam in Resita la majoratul RADIO RESITA, si-o sa debutam pe scena de acasa. Da, avem emotii mari, dar ne bucura invitatie organizatorilor care s-au gandit la noi. Deci in doua saptamani doua evenimente destul de importante pentru noi. Pe primul l-am depasit cu brio, sunt sigur ca impreuna cu colegii mei din SENS UNIC o sa ne ridicam la inaltimea evenimentului care urmeaza sa se desfasoare zilele viitoare.
R: Pai atunci mult success Vlad, mult success SENS UNIC…o sa fiu acolo in multime la majoratul colegilor de la Radio Resita !
Vlad: Multumesc, multumim !!!

Dan-Aliosa Ulici

Leave a reply