IMG_2191Penultima zi a lui iulie 2014, orasul minier Anina orele 17 si cateva minute… Nici nu banuiam ce-o sa mi se intample. Sigur ca am plecat la Anina cu gandul de a-mi face cat mai bine meseria. Dupa ultima mea participare in acest oras la un meci de fotbal, interesant, tot la un meci sub egida aceleiasi CUPE A ROMANIEI in care un arbitru a fost lovit cu capul in figura de unul dintre jucatorii oaspeti…dar sa revin. Deranjat nevoie mare de articolul meu la adresa arbitrului acelui meci, ,,toate tunurile’’ presedintelui-antrenor de la gazde indreptate spre mine. Sigur ca nu ma deranjeaza. Deranjat am fost doar ca am fost impiedicat sa-mi fac meseria si asta pentru informarea corecta a iubitorilor de fotbal in general si-ai iubitorilor de fotbal anineni in special. Daca reprezentantul delegat al formatiei vizitatoare a fost incantat ca la Anina un reporter (singurul) ii cere detalii despre echipa sa, despre alcatuirea lotului, despre primul 11, nu de acelasi lucru s-a bucurat presedintele-antrenor al gazdelor.

Daca l-am abordat civilizat intrebandu-l despre primul 11 cu care avea sa abordeze intalnirea, evident ca dansul ma stia destul de bine de pe-un anumit site de socializare, cunoscandu-mi foarte bine activitatea, am fost intrebat daca am acreditare. Evident ca n-aveam o acreditare speciala, dar daca la un meci de fotbal care se desfasoara in tara al carei cetatean sunt, o tara sub denumirea careia se desfasoara competitiei, CUPA ROMANIEI, dupa umila mea parere, nu mai este nimic de comentat. Razbunarea e arma domnului presedinte-antrenor si ma opresc. Intelegerea am avut-o de la cei trei arbitrii desemnati sa conduca partida, care mi-au pus la dispozitie informatiile necesare.
Stadionul AS Minerul Anina, a gazduit in 30 iulie 2014, incepand cu orele 17 30, etapa a II-a a competitiei CUPA ROMANIEI, meciul dintre formatia gazda AS Minerul Anina si formatia CS Minerul Motru.
De pe foaia oficiala de joc, pe care mi-a pus-o la dispozitie centralul partiei, Liviu Balacescu, am notat si pe cei doi colegi care-l ajutau de la cele doua tuse, Alin Botas si Patricia Samsudean, toti trei din Timisoara dar si cele doua garniture care s-au intalnit pe teren. Formatia gazda, AS Minerul Anina antrenata de insusi presedintele in exercitiu (despre plecarea de la echipa a domnului Boboescu nu pomeneste nimeni nimic, pentru ca ,,nu stie nimeni’’) a intrat in teren cu urmatorii 11 jucatori:
IMG_2083Corcodel Marius – Balcan Marius, Piciorus Bogdan, Steiner Ferdinand, Izvernari Sorin, Chirascu Ciprian, Mihaes Florin, Olaru Nicolae, Cirdu Cristian, Bouda Cristian, Burlui Bogdan. Rezerve: Popa Laurentiu, Talianu Mario, Onofras Emanuel si Craciun Mihai.
Formatia vizitatoare, CS Minerul Motru 2008, pregatita de profesorul Gabriel Zahiu, a intrat in teren cu urmatorul 11:
Trica Paul – Iclanzan Dragos, Trasca Claudiu, Andritoiu Sergiu, Schinteie Ion, Neacsu Nicusor, Nicoloff Razvan, Laurentiu Cosmin, Farcasanu Stefan, Cernica Renato, Trifu Patrian. Rezerve: Serban Eugen, Tudoran Gheorghe, Ionescu George, Paralescu Narcis, Gruia Catalin, Marasescu Adrian.
Meciul debuteaza cu oaspetii in atac, punand presiune pe tinerii formatiei gazde, presiune care se concretizeaza pe tabela de scor inca din minutul 5, cand Sergiu Andritoiu reia mingea in poarta gazdelor in urma unei lovituri libere din apropierea careului de 16m al gazdelor. Acelasi Sergiu Andritoiu dubleaza avantajul oaspetilor pe tabela de scor in minutul 16, tot in urma unei centrari venita din lovitura libera din apropierea careului de 16m al gazdelor. Un meci presarat cu destule duritati de ambele parti sanctionate promp de centralul Liviu Balacescu. N-a ezitat sa imparta cartonase galbene in ambele tabere. In minutul 21 al meciului, in urma unui corner de pe partea dreapta de atac a oaspetilor, executat excelent de Nicusor Neacsu, portarul gazdelor scapa mingea in plasa , asistentul de pe acea parte Patricia Samsudean aratand fara ezitare centrul terenului, golul fiind validat de central. Gazdele se arunca in atac si-au o buna ocazie de-a marca, dar tanarul Cristian Cirdu greseste de putin tinta. In faza imediat urmatoare, aninenii recupereaza o minge la centrul terenului si profita de indecizia tanarului portar al oaspetilor Paul Trica prin capitanul Florin Mihaes. Pana la pauza, cei care au marcat au fost tot vizitatorii, in minutul 39 al reprizei, Stefan Farcasanu cu capul duce scorul la 1-4. In repriza secunda, oaspetii au mers cu pedala de acceleratie destul de ridicata, reusin doar doua goluri, unul prin acelasi Sergiu Andritoiu care-si trece in cont tripla si prin rezerva Narcis Paralescu. Un 1-6 care ne scuteste de alte comentarii. Merita mentionat totusi arbitrajul destul de bun dupa parerea mea al brigazii din Timisoara, constestat in egala masura in anumite momente ale jocului atat de gazde cat si de oaspeti. Pentru centralul Liviu Balacescu nota 7,5, pentru cei doi asistenti, 8 pentru Alin Botas si 7.5 pentru Patricia Samsudean. Daca la formatia gazda n-am remarcat decat un singur portar, cel titular, in randul rezervelor am remarcat copii nascuti in 1999, doi dintre ei, unul 1998 si unul 1996, in randul celor din Motru prefesionismul este la el acasa, indifferent de competitia pe care o abordeaza. Oricum felicitari si aninenilor… De data asta, atat s-a putut…

Dan-Aliosa Ulici

Comments

Leave a reply