Home / Arad / Arena Amazonia din Manaus, SUA – Portugalia 2-2 şi lucrurile se complică în Grupa G !

Arena Amazonia din Manaus, SUA – Portugalia 2-2 şi lucrurile se complică în Grupa G !

DEMPSEYSelecţionerul lusitanilor Paulo Bento, a decis să trimită în teren pentru confruntarea cu americanii următorul 11:
PORTUGALIA: Beto – Joao Pereira, Ricardo Costa, Bruno Alves, Andre Almeida – Veloso, Moutinho, Meireles – Nani, Cr. Ronaldo – Postiga.
Departea cealaltă, selecţionerul german al reprezentativei Statelor Unite, Jurgen Klinsmann a apelat la:
SUA: Howard – Johnson, Besler, Cameron, Beasley – Beckerman, J. Jones – Bradley, Zusi, Bedoya – Dempsey.
Nici nu s-au aşezat prea bine echipele în teren că în minutul 4, Nani profită de o eroare mare a lui Cameron şi trimite sub bara lui Howard de la 6m lateral dreapta, şi lusitanii au 0-1 pe tabela de scor… Replica americanilor, vine în minutul 13, Dempsey trimite de puţin peste transversală dintr-o lovitură liberă de la 23m. În minutul 16, se accidentează Postiga si Paulo Bento este nevoit să-l introducă pe Eder. În minutul 17, Dempsey scapă pe partea dreaptă şi din unghi şutează la poartă dar ex-portarul clujenilor de la CFR, Beto respinge în corner. În minutul 18, acelaşi Dempsey trimite pe lângă poartă, ca după numai 3 minute, în minutul 21, acelaşi Dempsey să fie blocat excelent de Beto. Asediul americanilor continuă, şi în minutul 24 al meciului, Bradley trimite un trasor de la 35m de puţin peste poarta lui Beto. În minutul 32, Johnson încearcă şi el poarta lui Beto, mingea trece pe lângă bara din dreapta. Minutul 34, Jones şutează înşelător dar reţine Beto din plonjon cu mare siguranţă. În minutul 36, iese la rampă, Cristiano Ronaldo (inexistent în primele 35 minute) care trimite spre poarta americanilor de unde prinde Howard. În minutul 42, Cristiano Ronaldo îl deschide pe dreapta pe Nani, sutul puternic al acestuia fiind respins de Howard. Înainte de pauză, în minutul 45+1, Nani trimite în bară de la 20m mingea ajunge la careul de 16m de unde Eder şutează violent dar Howard respinge miraculos în corner, rămas fără reyultat pe tabela de scor şi astfel se intră la pauză cu 0-1 favorabil lusitanilor. Repriăa secundă începe cu aceleaşi atacuri americane asupra redutei lusitane, minutul 49, un şut deviat din partea dreaptă este respins de Beto în corner. În minutul 55, Bradley reia din 6m spre poarta lusitanilor, dar respinge Ricardo Costa. În minutul 62, câştigătorul ultimului Balon de Aur, Cristiano Ronaldo are o execuţie execrabilă de jucător de Liga V-a la noi… În minutul 64, se produce ceea ce trebuia: Jermaine Jones trimite plasat de la 18m pe colţul lung şi Beto, scoate mingea din poartă, 1-1 meritat după ceea ce s-a jucat. În minutul 67, Meireles şutează dar Howard parează. În minutul 80, Nani are o ocazie bună dar trimite mingea peste poartă. În minutul 81, când jocul nu anunţa nimic, cel mai bun jucător de pe teren, Dempsey pune pieptul la o centrare întâmplătoare şi 2-1 pentru americani ! De la margine se arată 5 minute de prelungiri, americanii ţin frumos mingea, combină în jumătatea lor, meciul se apropie de final, dar… Minutul 90+5, Cristiano Ronaldo centrează perfect la întâlnire pentru Varela şi-un nesperat 2-2… Un final de meci cu jucătorii americani trântiţi pe gazon…

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Transport-surpriză la Nădlac. Migranţi, în loc de piese auto!

Douăzeci şi cinci de cetăţeni din Siria şi Palestina care încercau să treacă ilegal frontiera …

Lasă un răspuns