Home / Banat / Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identiții Liberale despre fuziunea PNL-PDL

Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identiții Liberale despre fuziunea PNL-PDL

pnl_timisGrupul de Initiativă pentru Păstrarea Identitătii Liberale constată cu dezamăgire că deciziile privind viitorul PNL, care ar fi trebuit dezbătute temeinic si cu responsabilitate la Congres, sunt deja luate si impuse nedemocratic partidului de către echipa de conducere demisionară, aceeasi care a dus partidul în situatia actuală, aceeasi care ar fi trebuit să facă pasul înapoi după rezultatele negative obtinute în alegeri. Contrar oricărei logici, echipa de conducere demisionară si-a asumat în totalitate pregătirea lucrărilor Congresului, selectarea delegatiilor, excluderea oponentilor din partid sau de la lucrări, chiar si lista persoanelor care vor lua cuvântul. La ora Congresului totul va fi pregătit si niciun sacrificiu nu va fi precupetit pentru ca aceia care au condus partidul spre rezultatele nesatisfăcătoare din alegeri să-si mentină fotoliile, influenta si să-si impună planurile contrare intereselor PNL. Congresul se va transforma într-o butaforie ridicolă.

În acest sens, viitorul’ liberal’ Vasile Blaga, încă presedinte al PDL, a dezvăluit ieri public că statutul pe baza căruia se va face fuziunea e gata în proportie de 90% si că ‘ nu l-ar deranja că viitorul partid să se numească PNL’.  Nu e nicio surpriză că PDL-istii vor să se ascundă sub camuflajul prestigiului si Istoriei PNL, ca să-si facă pierdută urma păcatelor dezastroasei lor guvernări.’ Liberalul’ Blaga făcea ieri eforturi vizibile să creeze iluzia că nu mai are nimic în comun nici acum si nici în viitor cu apropiatul său tovarăs de luptă, Traian Băsescu, si cu impopulara Elena Udrea:  ‘Președintele Băsescu nu face parte din această construcție. Nu vom mai negocia cu Udrea’.  Poate că ar fi avut mai multă credibilitate, dacă nu ar fi declarat tot domnia sa, pe 28 mai:  ‘ În ceea ce privește Forța Civică sau PMP, aceste formațiuni se pot alătura pe parcurs proiectului noului partid PNL-PDL, fiecare partid având dreptul la fuziuni prin absorbție.’  Dar chiar si asa, fără Băsescu si Udrea, poate cineva să uite guvernarea Boc-PDL ? În numele cărui comandament trebuie PNL să acopere, fie si prin comasare, absorbtie etc, atâtea persoane din PDL compromise iremediabil prin servilism fată de Traian Băsescu si prin cea mai incompetentă guvernare de după Revolutie ? Acceptarea fuziunii cu PDL va crea posibilitatea revenirii în prim plan a acestor personaje odioase la români. Nu asta am promis românilor la alegerile din 2012.

În aceste zile rămase până la Congres, prezentând mult râvnita sa fuziune, Klaus Iohannis este în plină campanie de dezinformare a organizatiilor judetene ale PNL: ‘Acum este oportunitatea, acum există dorinta, vointa politică’.  A cui dorintă, a cui vointă, a cui oportunitate ? A echipei de conducere demisionare a PNL, care crede că a găsit cel mai bun prilej spre a face uitate esecurile sale.  ‘Vom avea cu sigurantă, o perioadă de tranzitie care la nevoie se poate prelungi până, să zicem, la sfârsitul 2016’.  ‘ Perioada de tranzitie’, care vrea să îndulcească pilula amară a fuziunii, este o minciună spulberată ieri de’ liberalul’ Vasile Blaga, care spunea:’ Cel mai târziu pe 1 septembrie va fi fuziunea, dacă s-ar putea și mai devreme, și eu cred că se poate mai devreme’.  Nu va exista nicio perioadă de tranzitie.  O dată votată fuziunea la Congres, consecintele acesteia si ordinele de la centru se vor prăvăli implacabil peste toate organizatiile teritoriale ale PNL.

 

În cuvântarea tinută ieri la Târgu Mures, prim vicepresedintele demisonar al PNL spunea:’ Am luat decizia, în partid, să democratizăm structurile interne’.  Sună bine, dar si mai bine sună întrebările noastre. Ati fost prim vicepresedinte al PNL. Atunci veneati la partid doar când vi s-au oferit functii în Guvernul Ponta. Si nu vă deranja de fel să faceti parte din Guvernul aliantei USL, pe care azi, din oportunism, o renegati, uitând votul oamenilor. Noi am luptat pentru PNL ani grei de Opozitie. Dumneavoastră veniti la partid doar pentru functii si nu pentru orice functie. Altceva nu v-a interesat, asa cum nu vă interesează nici azi. De ce nu ati democratizat structurile interne până acum ? A trebuit să asteptati rezultatul negativ al alegerilor, sau este doar un slogan populist, unul din trucurile cu care încercati să vă atrageti voturi ?

În completarea campaniei sale de dezinformare a membrilor PNL din teritoriu, Klaus Iohannis spunea:  ‘ Să se formeze un grup de oameni care își spun inițiativă, platformă pentru păstrarea identității liberalismului în afara PNL, nu mi se pare un lucru corect. Acești oameni, dacă ar fi avut păreri ferme, alternative față de alți colegi, ar fi putut oricând să și le exprime în interiorul partidului, dacă ar fi acceptat regulile democratice.’ Cu doar o lună în urmă nu l-am fi crezut capabil pe domnul Iohannis de o asemenea abordare. Cum să exprimăm noi, cei din Grupul de Initiativă pentru Păstrarea Identitătii Liberale, democratic în interiorul partidului, când ni se pune’ pumnul în gură’, când suntem exclusi, vânati si interzisi la Congres ? Asta e atmosfera si maniera de conducere pe care vrea să le instituie domnul Iohannis în PNL ? Si cum poate Klaus Iohannis să invoce regulile democratice pe care el însusi le încalcă primul, după bunul obicei al celui pe care îl slujeste cu sau fără stiintă: Traian Băsescu. Bunul simt si o regulă democratică elementară spune că atunci când ai condus partidul spre un esec major, ai obligatia să te retragi, să-i lasi pe altii mai capabili să redreseze situatia. De altfel, spre onoarea sa, domnul Iohannis a si procedat astfel a doua zi după alegerile din 25 mai, dar, ulterior, planurile oculte ale lui Traian Băsescu i-au schimbat decizia initială. Din păcate, acum încearcă să împingă un partid întreg în bratele dusmanului de moarte al PNL, Traian Băsescu, iar noi, Grupul de Initiativă pentru Păstrarea Identitătii Liberale, ne împotrivim cu toate mijloacele democratice acestei evolutii.

About admin

Check Also

Acțiuni de dezinsecție la Reșița

✅Începând de astăzi, timp trei zile, se vor desfășura la nivelul municipiului Reșița lucrări de …

Lasă un răspuns