Campioana mondială en-titre out de la Wold Cup 2014, Spania – Chile 0-2…

Campioana mondială en-titre out de la Wold Cup 2014, Spania – Chile 0-2…

Spania-ChilePe Estadio do Maracana din Rio de Janeiro, un stadion cu o capacitate de 75 000 locuri, s-au întâlnit reprezentativele Spaniei, campioana mondială încă în exerciţiu şi reprezentanta statului Chile. Partida a fost condusă de-o brigadă destul de exotică, cu Mark Geiger din SUA la centru, asistat de alt american, Mark Hurd şi un canadian Joe Fletcher, în timp ce rezervă a fost desemnat Nawaf Shukralla din Bahrein. Selecţionerul europenilor, Vicente del Bosque a apelat pentru această partidă la următorii 11 jucători:
SPANIA – Casillas – Azpilicueta, Sergio Ramos, Javi Martinez, Jordi Alba – Xabi Alonso, Busquets – Iniesta, David Silva, Pedro – Diego Costa.
De partea cealaltă, Jorge Sampaoli, antrenorul chilienilor i-a folosit în formula de start pe:
CHILE – Bravo – Jara, Medel, Jara – Isla, Aranhuiz, Diaz, Mena – Vidal – Alexis Sanchez, Vargas.
După cum am observat în formulele de start ale celor două formaţii, jucători cu nume în echipe din fotbalul mondial. La prima acţiune a partidei, Vidal şutează puternic la poarta spaniolilor şi Xabi Alonso este aproape de autogol reuşind să devieze în corner. În minutul doi, Jara a reluat cu capul din interiorul careului, puţin pe lângă poarta apărată de Casillas. Jocul s-a mai temperat, ambele echipe au tatonat, până în minutul 14, când europenii, prin Xabi Alonso n-a reuşit să profite de o greşeală în defensiva sud-americanilor şi l-a luat la ţintă pe Bravo. În minutul 19, se produce… Aranguiz a pasat perfect pentru Vargas, întreaga defensivă a spaniolilor gafează şi Casillas este în genunchi. 0-1 Spania – Chile. Ibericii ies la joc şi în minutul 23, Diego Costa a pasat pentru Xabi Alonso însă mijlocaşul spaniol a şutat mult peste. Tot spaniolii au o bună ocazie de-a intra în meci în minutul 27, Diego Costa a şutat puternic în plasa laterală din interiorul careului de 6m. În minutul 43, lovitură de teatru: Alexis Sanchez a şutat din lovitură liberă, Casillas a respins până la marginea careului de 16m, Aranguiz a recuperat, l-a culcat pe Sergio Ramos şi a şutat fără speranţe pentru portarul Casillas. Spania la pământ la propriu şi la figurat. Pauza un sfetnic bun pentru elevii lui Vicente del Bosque ? Selecşionerul ibericilor recurge la prima înlocuire la pauză, îl lasă la cabine Xabi Alonso şi-l introduce pe Koke. Spaniolii încep goana după egalare şi astfel în minutul 48, Iniesta a pasat perfect pentru Diego Costa, acesta fiind blocat de Medel, pentru ca un minut mai târziu, Jordi Alba să şuteze pe lângă poarta aparată excelent de Bravo. În minutul 54, Bravo respinge lovitura liberă executată de Sergio Ramos,mingea ajunge la Bousquets care ratează incredibil din faţa porţii. În minutul 62, del Bosque îl aruncă în joc şi pe ,,El nino” Torres care l-a înlocuit pe Diego Costa. În minutul 68, Mena a centrat în faţa porţii de unde Isla a şutat puternic dar mult peste poarta lui Casillas. În minutul 80, spaniolii sunt aproape să marcheze, dar Cazorla a şutat din afara careului evidentiându-l pe bravul portar Bravo care a respins în corner. Patru minute mai târziu, acelaşi Bravo respinge în corner un şut al lui Iniesta. În minutul 88, acelaşi Bravo arată că e ziua lui, reuşeşte să respingă în corner şutul lui Cazorla. A fost ultima ocazie a ibericilor de-a marca. Bravo portarului Bravo care a închis poarta şi-a reuşit prin evoluţia lui să declanşeze fiesta în tribunele stadionului Estadio do Maracana în rândurile suporterilor chilieni…

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )