
,,Cangurii” nu reuşesc să demonteze ,,Portocala mecanică” şi-n final, Australia – Olanda 2-3 !
Selecţionerul cangurilor Ange Postecoglou, a apelat pentru această partidă la următorul 11:
Australia: Ryan – McGowan, Spiranovic, Wilkinson, Davidson – Jedinak , Bresciano, McKay, – Leckie, Cahill, Oar.
De partea cealaltă, antrenorul olandez Louis van Gaal, a trimis în teren:
Olanda: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind – De Guzman, Sneijder, De Jong – Van Persie, Arjen Robben.
Până în minutul 7 al partidei, un joc de tatonare cu posesie împărţită egal între cele două reprezentative. Surprinzător (sau nu), în acest minut 7, Cilessen prinde cu siuranţă o primă centrare periculoasă trimisă în careul său de Bresciano. Acelaşi Mark Bresciano primeşte la marginea careului olandez, în minutul 16, preia şi încearcă să tragă înainte ca mingea să atingă pământul, dar şutul său este deviat în corner de Vlaar, şi astfel asistăm la prima lovitură de colţ a meciului. Zdrobitoare este şi posesia balonului până în acest minut, 63% pentru australieni (!), în vreme ce în dreptul europenilor un surprinzător 37%… În minutul 19, înregistrăm şi prima ocazie a olandezilor, care beneficiază de-o lovitură liberă directă, Robben a centrat, Van Persie a deviat cu capul către colţul lung, dar Ryan a reuşit să prindă cu siguranţă. Un minut mai târziu însă, Arjen Roben în stilu-i caracteristic pătrunde în careu, primeşte o pasă lungă în flancul stâng şi a finalizat cu un şut pe jos la colţul lung fără speranţe pentru portarul Ryan. 0-1 ciudat de nefiresc după aspectul jocului. ,,Cangurii” repun de la centru, Tim Cahill primeşte o pasă înaltă de peste 40m, şutează magnific din unghi, deşi talonat de Martins Indi, sub transversala porţii lui Cilessen, şi-un 1-1 absolut meritat. Un gol care concurează cu siguranţă ca fiind în topul golurilor acestui Campionat Mondial. În minutul 25, olandezii beneficiază de-o lovitură de la corner, mingea centrată ajunge la Robben, care reia frumos peste transversală. În minutul 31 al primei reprize, Leckie trimte în forţă o centrare pe jos, mingea traversează întreg careul olandez, ajunge la Bresciano care trimite un trasor razant cu transversala.
În minutul 33, Spiranovic a fost găsit singur în centrul careului de o centrare dintr-o lovitură liberă, dar nu reuşeşte decât să-l evidenţieze pe Cillessen. Până la pauză n-am mai notat decât accidentarea lui Martins Indi care-a fost înlocuit de Memphis Depay. La pauză, Australia 1, Olanda la fel. Repriza secundă debutează cu altă Olandă pe teren. În minutul 50,
şut bun al lui Sneijder de la marginea careului de 16m, dar Ryan reţine frumos de lângă bară. În minutul 54, Bozanic şutează, Janmaat face henţ în careu şi penalty indiscutabil. Mingea pe punctul cu var pusă de Jedinak, face doi paşi, Cillessen pleacă în stânga lui şi australianul trimite lejer în dreapta. 2-1 ! După numai trei minute, în minutul 58, Van Persie prinde un şut excelent din interiorul careului de 16m, sub bara transversală şi-un
2-2 aplaudat de cei peste 40 000 spectatori. În minutul 69, batavii îşi arată adevărata faţă, combină frumos, mingea ajunge la Memphis Depay care şutează cu sete din afara careului şi 2-3 pentru ,,portocala mecanică”. În minutul 74, tot olandezii sunt la cârma jocului, Van Persie primeşte în mijlocul careului îi pasează lui De Jong în spate dar şutul slab este reţinut de Ryan. În minutul 81, australienii beneficiază de o lovitură liberă, Jedinak execută lovitura plasat peste zid, dar fundaşii olandezi resping. În minutul al doilea de prelungire, tot olandezii sunt la finalizare dar Lens ratează cu nonşalanţă. Final de partidă cu Australia – Olanda 2-3, unul dintre cele mai frumoase partide de până acum de la această ediţie a mondialelor.
Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici