Camerun - CroatiaLa fluierul portughezului Pedro Proenca, la Manaus în teren s-au aflat 22 jucători, 11 camerunezi şi 11 croaţi:
Camerun: Itandje – Matip, Chedjou, Nkolou, Assou-Ekotto – Song, M’Bia, Enoh – Moukandjo, Aboubakar, Moting, selecţioner germanul Volker Finke. De partea cealaltă, selecţionerul Niko Kovac a apelat la următorii:
Croaţia: Pletikosa – Srna, Corluka, Lovren, Pranjic – Modric, Sammir, Rakitic – Perisic, Mandzukic, Olic.
Cei aproape 40 000 spectatori au avut ce vedea la această partidă… În minutul 3, Aboubakar intră în careu, driblează şi vrea să trimită în faţa porţii dar mingea este respinsă în corner de Corluka. În minutul 4, corner pentru camerunezi, mingea ajunge în careu, de unde Aboubakar reia cu capul dar croatul Lovren respinge de pe linia porţii. În minutul 5, aceeaşi protagonişti, Aboubakar încearcă să pătrundă în careu, de pe dreapta, dar este faultat de Lovren, lovitură liberă de la marginea careului pentru ,,lei”, lovitură rămasă fără rezultat. După cele trei ocazii ale leilor neâmblânziţi, europenii din Croaţia revin la joc şi în minutul 11, o pasă a lui Perisic la marginea careului mic până la Olic, acesta şutează sec şi scorul devine 0-1. În minutul 14, Mandzukic şutează mult peste poartă de la 19m din poziţie favorabilă. În minutul 16, Rakitic trimite spre poartă dar leii camerunezi resping de pe linia porţii. În minutul 26, Ivica Olic încearcă din nou poarta dar Itandje reţine cu siguranţă. În minutul 34, Lovren respinge centrarea lui Mbia. În minutul 39, Sammir trimite de la 25m o torpilă direct în braţele lui Itandje. În minutul 40, o ciocnire între Song şi Mandzukic, croatul îl provoacă pe camerunez, acestă nu rezistă şi-l loveşte cu cotul în spate din alergare pe croat, portughezul opreşte jocul şi îi arată lui Song direct cartonaşul roşu. În minutul 45, Moukandjo după o combinaţie cu Aboubakar şi un dribling elegant, şutează puternic dar mingea trece peste transversală. Repriza secundă debutează cu aceeaşi europeni în atac, în minutul 47, Sammir îl lobează pe Itanje, portarul camerunez, dar mingea trece pe lângă poartă. În minutul 48, Itanje nu mai are noroc la stângul lui Perisic şi croaţii cu un om în plus în teren au 2-0…
În minutul 52, leii camerunezi au şansa să reintre în joc, voleu periculos al lui Nkoulou, dar mingea trece peste transversală. În minutul 58, Perisic este faultat în semicercul de la marginea careului mare al camerunezilor, Srna execută de puţin peste poartă. În minutul 61, Mandzukic primeşte din corner o centrare perfectă în mijlocul careului, loveşte puternic cucapul din opt metri şi 0-3. În minutul 67, Mbia scapă pe contraatac, îi pasează în stânga lui Aboubakar care trimite mult peste poarta lui Pletikosa. În minutul 70, Mbia şutează de la 23m dar mingea s-a dus de puţin pe lângă poartă. În minutul 73, Eduardo, intrat cu câteva momente în urmă în locul lui Olic, şutează puternic, Itandje respinge greşit şi Mandzukic profită înscriind din 6m. În minutul 85, leii sunt aproape de golul de onoare, dar Moukandjo şutează plasat, mingea trecând foarte puţin pe lângă poarta lui Pletikosa.În minutul 87, Rakitic scăpat singur cu Itandje, iroseşte o minge pentru 0-5. În minutul 89 al meciului, Webo a trimis cu capul spre poartă, respinge Pletikosa, iar leul canerunez reia din foarfecă nepunctând decât la impresia artistică şi Camerun – Croaţia 0-4, final. Este cea mai categorică victorie obţinută la un Campionat Mondial al croaţilor în scurta lor istorie.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply