Peste 50 de elevi din județul Caraș-Severin participă, în aceste luni de vară, la taberele JUNIOR RANGERS, organizate de Grupul Ecologic de Colaborare Nera, pe Cheile Minişului.

În fiecare tabără vor participa câte 15 elevi, din segmentul de vârstă 9-14 ani, de la școlile gimnaziale din zonele Reşiţa, Oraviţa , Anina şi Bozovici. În cadrul taberelor vor fi organizate o serie de activități ce cuprind:  o prezentare a Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, ziua tematică „Apele, pădurea, şi tradiţiile locale”, o drumeţie pe mini poteca tematică „Prin lumea mirifică a legendelor de pe Valea Minişului”, un concurs de cunoştinţe generale despre Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa şi un exerciţiu de monitorizare a principalelor activităţi antropice care agresează patrimoniul natural al Parcului din zona ariei speciale de conservare Izvorul Bigăr.

În aceste zile are loc prima tabără JUNIOR RANGER care este dedicată Zilei Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, eveniment care se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 iunie. Alte 2 tabere sunt în faza de organizare pentru perioada următoare.

Taberele sunt organizate în cadrul proiectului ,,Cascada Bigăr, promotor pentru creşterea gradului de acceptare al Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa la nivelul comunităţilor locale,, finanţat de către Fundația pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul programului Spaţii Verzi – Arii Naturale Protejate.

 

 

 

Leave a reply