Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe – AGROSTAR, în parteneriat cu Universitatea BIOTERRA Bucureşti şi CENTRO DE ESTUDIOS INFER SL au lansat, recent proiectul,,Să devenim activi pe piaţa muncii!”. În cadrul proiectului, 5.000 de studenți în anii terminali vor beneficia de consiliere profesională în vederea integrării pe piața muncii.

 Valoarea eligibilă a proiectului este de 12.327.967 Ron, iar perioada de desfășurare este de 20 de luni, respectiv 14.04.2014-13.12.2015. “Pregatirea tinerilor pentru ce îi așteaptă după finalizarea studiilor este important să se facă încă de pe băncile școlii. Este și în avantajul lor, pentru că știu ce îi așteaptă când se vor angaja sau dacă vor să-și deschidă o afacere, dar și a angajatorilor, care vor avea forța de muncă bine pregătită. Agrostar este un partener activ în orice proiect care vizează formarea tinerilor, mai ales că într-un domeniu cum este agricultura este nevoie de tineri specializați”, a declarat președintele Agrostar Niculae Ștefan.

 “Universitatea Bioterra este partenerul potrivit în acest proiect, întrucât avem mai multe facultăți cu profil agro-alimentar. Și pentru studenți e important să știe ce îi așteaptă după ce termină studiile, iar acest proiect le oferă oportunitatea de a se adapta ușor pe piața muncii”, a declarat Sia Săraru, responsabil coordonator studenți Universitatea Bioterra.

 Cei 5.000 de studenți vor beneficia de stagii complexe de practică, Workshop-uri, excursii tematice, ateliere de bune practici, seminarii de informare cu privire la oportunităţile existente pe piaţa muncii. “ În cadrul proiectului va exista un program integrat de consiliere profesională care vizează dezvoltarea perspectivelor de carieră pentru studenţi prin familiarizarea cu mediul de lucru, dar şi dezvoltarea abilităţilor personale (încredere în sine, auto-control, adaptabilitate şi munca în echipă). De asemenea, grupul țintă va beneficia de un pachet de material suport: broşuri cu recomandări privind identificarea şi obţinerea unui loc de muncă, dar şi ghiduri şi materiale referitoare la tematica obiectivelor orizontale (egalitatea de şanse şi dezvoltarea durabilă). Totodată, va fi creată și o pagină web cu informaţii relevante despre proiect, actualizată pe tot parcursul implementării, care va conţine detalii referitoare la proiect adresate grupului ţintă”, a precizat Oana Sahlean manager de proiect.

Proiectul este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte In oameni!”, Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.1-„Tranziţia de la şcoală la viaţă activă!”  În cadrul proiectului vor fi înfiinţate 5 centre care vor furniza servicii de orientare, consiliere şi îndrumare pentru studenţi. Centrele vor funcţiona în: Bucureşti, Alexandria, Slobozia, Buzău, Focşani.

 

 

 

Leave a reply