Arhivă

Coduri portocaliu și galben de inundații pe Dunăre

Hidrologii au instituit, din această dimineaţă Cod portocaliu de inundații pe Dunăre, pe sectoarele aval Calafat – Zimnicea și aval Călărași, urmând să fie afectate județele Dolj, Olt și Teleorman și, respectiv, Călărași, Constanța, Ialomița, Brăila, Tulcea și Galați.

Potrivit avertizării hidrologice emise, ieri, de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, este vorba despre menținerea nivelurilor peste cotele de apărare, pe Dunăre, în intervalul 29 mai, ora 6,00 — 1 iunie, ora 6,00, pe sectorul aval Calafat — Zimnicea (județele Dolj, Olt și Teleorman) și în perioada 29 mai, ora 6,00 — 3 iunie, ora 18,00, pe sectorul aval Călărași (județele Călărași, Constanța, Ialomița, Brăila, Tulcea și Galați).

Hidrologii subliniază că, pe sectorul aval Călărași, avertizarea Cod portocaliu se referă în primul rând la sectoarele cu diguri locale de apărare. De asemenea, a fost instituit și un Cod galben pe Dunăre pe sectoarele aval S.H.E.N. Porțile de Fier — Calafat (județele Mehedinți și Dolj) și aval Zimnicea — Călărași (județele Giurgiu și Călărași), iar în intervalul 1 iunie, ora 6,00 — 3 iunie, ora 18,00, pe sectorul aval Calafat — Zimnicea (județele Dolj, Olt și Teleorman).

“Momentul de producere al fenomenelor prognozate, pe sectorul românesc al Dunării, va fi influențat semnificativ și de modul de exploatare al S.H.E.N. Porțile de Fier. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice și a debitelor defluente din S.H.E.N. Porțile de Fier, vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, subliniază INHGA pentru Agerpres.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts