Reabilitarea Complexului  ‘Curcubeu’ din Arad a ajuns la final. Complexul făcea parte din proiectul derulat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, care avea ca scop reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii.

Implementarea proiectului a avut o valoare totală de 646.306 lei, din care 531.747 lei fiind finanţare nerambursabilă. În cadrul proiectului au fost achiziţionate o serie de echipamente şi au fost reabilitaţi 321,05 mp de clădire, astfel că la final, eficienţa termică a clădirii a crescut de la nivelul D la nivelul B de clasificare, din punctul de vedere al consumului de energie pentru încălzire.

Complexul este frecventat de 135 de copii provenind din medii cu risc social deosebit, din care 10 frecventează grădiniţa ce a început să funcţioneze abia din luna aprilie a acestui an.

‘Majoritatea copiilor vin la ‘Curcubeu’ începând cu ora 13.00, după ce termină orele de şcoală. Odată ajunşi aici li se serveşte o masă caldă, lucru foarte important pentru majoritatea acestor copii care provin din familii foarte sărace. După care, copii intră în sălile de clasă din complex, pentru a-şi face temele de casă şi a se pregăti pentru a doua zi. Urmează şi o perioadă de relaxare, de jocuri, activitatea încheindu-se în jurul orei 17.00′, a precizat Marcela Moisa, şefa Complexului ‘Curcubeu’.

Complexul ‘Curcubeu’ are un personal ce numără 10 persoane, oferind servicii socio-educaţionale pentru copii şi tineri din familii cu risc social, în special din comunitatea romă, pentru a preveni abandonul şcolar şi a le creşte şansele de integrare socială. AGERPRES

Leave a reply