Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, efectuează cercetări faţă de inculpaţii Grădinariu Radu şi Szasz Toma Robert Emil, agenţi de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Parţa, respectiv Şag, judeţul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de 289 C.P. rap. la art.7 lit.c din Legea nr.78/2000, favorizarea făptuitorului, prev. de 269 C.P. şi abuz în serviciu prev. de 297 alin.1 C.P., cu aplic. art.5 C.p.

Faţă de cei doi agenţi de poliţie există suspiciunea rezonabilă că, în noaptea de 31.01.2013-01.02.2013, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza localităţii Şag, au surprins în trafic două persoane care prezentau suspiciuni privind deţinerea de substanţe stupefiante şi conducerea autoturismului sub influenţa acestora, nesesizându-se cu privire la aceste fapte penale, ascunzând drogurile şi celelalte probe găsite asupra persoanelor depistate.

Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că agenţii de poliţie Grădinariu Radu şi Szasz Toma Robert Emil au primit suma de 1000 de euro, pentru neîndeplinirea obligaţiilor de serviciu.

Faţă de cei doi agenţi de poliţie, prin ordonanţele din data de 28.05.2014, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au luat măsura reţinerii pentru 24 ore şi, ulterior, au pus în mişcare acţiunea penală. Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi mâine, 29 mai a.c., instanţei Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara i-au depistat pe cei doi suspecţi de trafic de droguri, aceştia fiind în prezent audiaţi de către procurori.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Leave a reply