Home / Vest / Voluntariatul Recunoscut Ca Experienţă Profesională

Voluntariatul Recunoscut Ca Experienţă Profesională

voluntariatTineretul Național Liberal salută adoptarea în plenul Camerei Deputaților a noului Proiect de Lege a Voluntariatului.

,,Considerăm recunoaşterea voluntariatului ca experienţă profesională un pas important atât spre normalizarea mecanismelor economiei de piaţă, cât şi spre integrarea tinerilor în câmpul muncii – devenit foarte greu accesibil pentru aceştia în ultimii ani. De asemenea, trebuie menționat faptul că această lege a reprezentat o prioritate pentru TNL, iar proiectul ei a fost finalizat în mandatul domnului Victor Ionescu, în perioada în care a ocupat funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret,, după cum se arată în comunicatul de presă a celor de la TNL.

Legea voluntariatului reglementează participarea persoanelor fizice, neremunerată şi bazată pe decizia liber consimțită a acestora, la activități de voluntariat organizate în România de persoane juridice de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ. De asemenea, definește şi contractul de voluntariat, care reprezintă convenția încheiată între un voluntar şi organizația gazdă şi în temeiul căreia prima parte se obligă să presteze o activitate de interes public, fără a fi remunerată, iar cea de-a doua se obligă să ofere o activitate adecvată solicitării sau pregătirii voluntarului. Legea mai prevede că organizația gazdă va elibera, la cererea voluntarului, un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate.

”Ne bucură faptul că unul din obiectivele strategice ale fostei Autorități Naționale pentru Sport şi Tineret a devenit, în sfârșit, Lege, şi vom susține orice inițiativa in acest sens”, a declarat Victor Ionescu, vicepreședinte al Tineretului Național Liberal şi fost vicepreședinte al ANST

About editor editor

Check Also

Cine plătește pagubele accidentului lui Romeo Dunca?

De un an de zile, timp în care conduce, ca președinte, Consiliul Județean Caraș-Severin, Romeo …

Lasă un răspuns