Alpinistul caransebeşean Cornel Galescu pe cel mai înalt vârf din Australia şi Oceania, Carstensz Pyramid, din Papua Noua Guinee

Alpinistul caransebeşean Cornel Galescu pe cel mai înalt vârf din Australia şi Oceania, Carstensz Pyramid, din Papua Noua Guinee

Alpinistul caransebeşean Cornel Galescu intenţionează să atingă, în cadrul proiectului ”România extremă”, în această toamnă, cel mai înalt vârf din Australia şi Oceania, Carstensz Pyramid, din Papua Noua Guinee.

.Alpinistul cărăşean pregăteşte în prezent expediţia, susţinută financiar de către Primăria Caransebeş, de această dată, steagul României şi stema municipiului Caransebeş urmând să ajungă pe pe cel mai înalt vârf din Australia şi Oceania. Expediţia face parte din proiectul ”România extremă”, prin care Coco Galescu îşi propune cucerirea celor mai mari altitudini şi îndepărtate puncte de pe glob.

”Expediţia pentru care mă pregătesc este una deosebită, nu atât din punct de vedere al înălţimii muntelui spre care mă îndrept, ci prin faptul că este o zonă extremă, puţin cunoscută, sălbatică. Expediţia face parte dintr-un proiect început cu mai mulţi ani în urmă, intitulat România Extremă, în cadrul căruia am reuşit până acum să ating mai multe dintre obiectivele vizate. Mă refer aici la cei doi poli ai pământului, Polul Nord şi Polul Sud, Himalaya, cele mai înalte vârfuri din America de Sud, din America de Nord, iar acum a venit rândul celuilalt continent, Australia-Oceania”, a declarat alpinistul Cornel Galescu.

Pentru această expediţie într-unul dintre cele mai sălbatice locuri de pe Glob, Consiliul Local a alocat 45 mii lei, jumătate din suma necesară pentru realizarea expediţiei. ”Este o expediţie inedită, pentru că vizează o zonă sălbatică, în care jungla şi pădurile tropicale sunt printre cele mai bine conservate. Ne bucurăm că am putut să sprijinim şi această expediţie în care Coco Galescu se aventurează să o realizeze, pe că el este un mare campion, având atinse toate piscurile înalte din lume. Escaladarea piscului Carstensz Pyramid ((4.884 m)) reprezintă un corolar al activităţii sale alpiniste’, a afirmat Nicolae Borcean, city-managerul municipiului Caransebeş.

Ultima expediţie a lui Coco Galescu a fost în decembrie 2011, la Polul Sud.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )