O delegație a Primăriei Reșita s-a deplasat în Serbia în vederea stabilirii concrete a ajutoarelor necesare pentru populația afectată de inundații. În urma discuțiilor cu autoritățile locale sârbe, s-a constatat că cele mai afectate sunt localitățile învecinate oraşului Vrsac, oraş cu care Municipiul Reşiţa a semnat un protocol de înfrăţire. În acest sens, a fost întocmită o listă cu materialele de primă necesitate pe care Municipiul Reşiţa va încerca să le distribuie către Republica Serbia şi anume:

– apă potabilă

– alimente în conservă

– produse de igienă personală

– produse de dezinsecţie/dezinfecţie a clădirilor şi a terenurilor afectate de inundaţii.

În vederea sprijinirii sinistraţilor sârbi, s-a luat legătura cu o serie de instituții iar, în perioada următoare, după informarea şi aprobarea Consiliului Local, vor fi constituite noi echipe pentru acordarea ajutoarelor. Totodată,  începând de luni, 26 mai, vor fi deschise două puncte de colectare a ajutoarelor, unul la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, situat în Piaţa Republicii nr. 17 (cartier Muncitoresc, clădirea galbenă vis-a-vis de Direcţia Agricolă) şi altul la Bazinul Olimpic de Înot, situat pe Str. Făgăraşului nr. 16 (cartier Lunca Bârzavei) din Reşiţa.  Pot fi donate următoarele: apă potabilă, alimente în conservă, produse de igienă personală, produse de dezinsecţie/dezinfecţie a clădirilor şi a terenurilor afectate de inundaţii.

Programul de funcţionare a celor două puncte de colectare va fi de luni până vineri, între orele 08:00-21:00. Echipa primăriei s-a deplasat la Vrsac şi în celelalte localităţi afectate de inundaţii: Vârşeţ, Pancevo, Coştei, Veliko Gradişte şi Pojarevaţ.

sursa foto: www.caon.ro

 

 

Leave a reply