Home / Sport / Gimnastică artistică: România a cucerit 9 medalii la Europenele de la Sofia

Gimnastică artistică: România a cucerit 9 medalii la Europenele de la Sofia

beluEchipele de senioare și junioare ale României au câștigat în total nouă medalii (2 de aur, 5 de argint și 2 de bronz) la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Sofia (14-18 mai).

Concursul s-a încheiat ieri, cu finala de la sol la senioare, în care Larisa Iordache a câștigat medalia de aur, cu 14,800 puncte (6,100 pentru dificultate și 8,700 pentru execuție), la egalitate cu Vanessa Ferrari din Italia, iar Diana Bulimar a ocupat locul patru, cu 14,400 puncte (5,800 pentru dificultate și 8,600 pentru execuție). Medalia de bronz a revenit elvețiencei Giulia Steingruber, cu 14,500 puncte.

Larisa Iordache a mai câștigat o medalie de argint în finala de la bârnă, cu un total de 14,800 puncte, și una de bronz la sărituri, cu 14,886 puncte.

La acestea se adaugă cea mai prețioasă medalie, cea de aur obținută sâmbătă în finala pe echipe, în care România a cucerit pentru a șaptea oară titlul de campioană a Europei.Ieri dimineaţă, junioara Andreea Iridon a câștigat două medalii de argint în finalele de la sol și bârnă. În timp ce colega ei Laura Jurcă a cucerit medalia de argint în finala de la sărituri. Jurcă a câștigat vineri și argintul la individual compus, iar lotul de junioare a obținut bronzul în concursul pe echipe.

sursa foto:adevarul.ro

About editor editor

Check Also

Atenţionare meteo: Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare meteo Cod galben de ninsori însemnate …

Lasă un răspuns