Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a urcat, în premieră, pe locul patru în clasamentul WTA, după ce a petrecut aproape două luni pe poziția a cincea, a informat Agerpres.

Simona Halep devenea pe 17 martie jucătoarea română cu cea mai bună clasare din toate timpurile în ierarhia feminină a tenisului mondial (locul 5). Halep egalase performanța reușită de Irina Spîrlea pe 13 octombrie 1997 (locul 7) în data de 24 februarie, după ce în data de 27 ianuarie devenise a treia româncă din istorie care intra în ”top ten” mondial, după Spîrlea și actualul său manager, Virginia Ruzici (locul 8).

Ascensiunea tinerei jucătoare române (22 ani) a început după eliminarea sa din primul tur al competiției Mutua Madrid Open, în mai anul trecut, când Halep ocupa doar locul 64 în lume și nu câștigase niciun titlu WTA (jucase trei finale, n. red.). Între timp, Simona Halep și-a trecut în cont șapte titluri WTA (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia — 2013, Doha — 2014), pierzând și finala de anul acesta de la Madrid.

Podiumul este neschimbat, cu Serena Williams lider incontestabil, urmată de chinezoaica Na Li și de poloneza Agnieszka Radwanska, la peste 1.200 de puncte de Halep.

 

Leave a reply