Corina-Ungureanu-2Înscrisă într-o competiţie la finele căreia doreşte să reprezinte România şi interesele cetăţenilor români în Parlamentul European, dacă toţi se cred campioni, cineva chiar a demonstrat că este asta. Corina Georgiana Ungureanu, este născută pe 29 august 1980, la Ploieşti. Nu cred că sunt mulţi cei care nu ştiu de gimnasta Corina Ungureanu, cea care a reuşit de atâtea ori să ne umezească ochii şi să ne facă să ne simţim mândri că suntem români. Părinţii au îndrumat paşii micuţei Corina către sala de balet. Timp de trei ani, micuţa Corina a acumulat disciplină, emoţie, poveste, irealitate.

La şapte anişori, tatăl Corinei decide că-i momentul să se treacă la nivelul următor şi astfel Leana Sima are o nouă elevă la Clubul Sportiv Petrolul Ploieşti. Priceperea şi experienţa doamnei Sima, o propulsează pe Corina către Bucureşti şi astfel în 1993, Corina Ungureanu este cooptată în Lotul Naţional de Gimnastică Junioare al României. Seriozitatea de care a dat dovadă ,,puştoaica din Ploieşti”, munca depusă în sala de antrenament o aruncă pe Corina Georgiana Ungureanu către Deva şi astfel din 1995 Corina este component de bază la Colegiul Naţional Sportiv ,,Cetate” Deva unde-i are ca tehnicieni pe cei mai titraţi antrenori de gimnastică din istorie: Belu-Bitang. La Lausanne în Elvetia – 1997, Corina câştigă cu echipa, la Campionatele Mondiale de Gimnastica artistica, medalia de aur. Un an mai târziu Corina reuşeşte in fieful celor mai bune gimnaste din lume, Rusia, să se impună la sol şi cu echipa şi astfel să devină dubla Campioană Europeană la Sankt-Petersburg. Un an mai târziu, la Campionatele Mondiale de Gimnastica artistica de la Tianjin-China, Corina reuşeşte împreună cu echipa României o nouă medalie de aur. ,,M-am retras în 1999, cu marele regret de a nu fi concurat la Jocurile Olimpice. Mi-am găsit cu greu locul în “viaţa civilă”. Nu mai aveam programul riguros, sprijinul si, mai ales, îndrumarea echipei de tehnicieni alături de care muncisem pana atunci”. Din 2003 până în 2007, Corina Ungureanu antrenează voluntar grupa de copii a secţiei de gimnastică feminină din cadrul Clubului Sportiv Petrolul Ploiesti, iar în 2007 Corina semnează un parteneriat cu clubul britanic ,,Ellan Vannin Gymnastics Club din Isle of Man”, unde antrenează până în 2010.

Din 2007 până in 2013, Corina este şi arbitru internaţional, în 2014 Corina este şi arbitru federal. Corina Ungureanu candidează pentru alegerile Europarlamentare şi propune un program scurt şi pe obiect. Iată cele cinci puncte din programul Corinei:
1. Educaţie: sportul, educaţia fizică şi valorile asociate lor sunt elemente esenţiale pentru o educaţie de calitate.
2. Sănătate: ,,Mens sana in corpore sana”, pentru că toţi işi doresc o minte sănătoasă intr-un corp sănătos.
3. Sport: Voi acţiona consecvent pentru integrarea sportului în celelalte politici ale Uniunii Europene şi pentru alinierea mişcării sportive din
România la normele prevăzute de CARTEA ALBĂ privind sportul, adoptată de Comisia Europeană în 2007.
4. Rolul sportului în economie: practicarea sportului de masă şi a celui de performanţă presupune investiţii majore în construirea de baze sportive
adecvate, în formarea şi specializarea persoanelor care vor lucra în aceste instituţii, ceea ce înseamnă automat crearea de noi locuri de muncă.
5. Rolul social al sportului: sportul deţine un potenţial imens de a-i reuni pe oameni şi de a se adresa tuturor, indiferent vârstă sau origine socială.
În ultimii doi ani, Corina Ungureanu a fost consilier pe probleme de sport în cadrul Primariei Municipiului Ploieşti. Din această postură Corina a organizat numeroase competiţii sportive, a promovat şi susţinut mai multe proiecte de investiţii în infrastructura sportivă, a organizat frecvent evenimente de promovare a sportului de masă, a colaborat cu reprezentanţii structurilor sportive locale.
Corina Ungureanu a avut în sport modele de referinţă, Nadia Comaneci, Ecaterina Szabo, Daniela Silivaş şi şi-a propus pentru candidatura la Parlamentul European motto-ul: PERFORMANŢĂ DOVEDITĂ, PERFORMANŢĂ GARANTATĂ !!!
Succes Corina Georgiana Ungureanu !

Cei interesaţi pot intra şi pe www.corinaungureanu.ro
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply