Un autocar în care se aflau 20 de pasageri şi două camioane TIR au fost implicate, în această noapte, într-un grav accident de circulaţie.  Evenimentul rutier  a avut loc pe autostrada Deva-Orăştie, fără să fie consemnate victime omeneşti, ci numai pagube materiale.

Potrivit primelor cercetări, accidentul s-a produs după ce un TIR a lovit din spate un camion similar şi apoi a ricoşat în parapeţii de beton care despart sensurile de mers de pe autostradă. Două bucăţi din parapet au ajuns pe sensul opus de mers şi au lovit un autocar care venea din Anglia şi se îndrepta spre Piatra Neamţ.

‘Pe fondul nerespectării distanţei corespunzătoare în mers, conducătorul unui autotren a acroşat un alt tir care circula în faţa sa, după care a rupt parapetul de protecţie ce desparte cele două sensuri de mers. O parte din parapet a pătruns pe sensul opus lovind un autocar care circula regulamentar. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. O singură persoană a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă pagubele materiale sunt destul de însemnate’, a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu. În autocar se aflau 20 de pasageri şi un copil. Şoferul maşinii a spus că a încercat să evite impactul cu blocurile de beton, atunci când acestea au ajuns în faţa autovehiculului.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările.

Leave a reply