Prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, a cerut, ieri, reprezentanţilor Enel să fie pregătiţi să intervină în data de 25 mai pentru remedierea defecţiunilor ce ar putea apărea în ziua votului la alegerile europarlamentare.

‘Am avut experienţe neplăcute la toate scrutinurile electorale şi la referendum: furtuni, inundaţii şi căderea reţelei electrice. Rog Enel să fie pregătit cu echipamente acolo unde sunt zonele predispuse la căderi de reţele electrice şi să nu aşteptăm ca echipele de intervenţie să plece din Timişoara după apeluri repetate ale preşedinţilor din secţiile de votare care rămân fără energie’, a declarat prefectul.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a atras atenţia Direcţiei de Sănătate Publică să asigure ambulanţele necesare la Biroul Electoral Judeţean, o problemă putând să apară doar în ceea ce priveşte folosirea urnei mobile, pentru că nu poate fi transportată cu maşini ce aparţin Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi a termenului până când se pot depune cereri de solicitare a acesteia, decizia urmând să fie luată de BEJ.

‘Avem trei tipuri de alegeri – europarlamentare, parlamentare şi locale parţiale -, iar limita depunerii solicitării urnei mobile este diferită pentru fiecare dintre aceste electorale. Pentru alegerile europarlamentare, solicitarea trebuie depusă în preziua votului, pe 24 mai, între orele 18.00-20.00. Pentru parlamentare solicitarea se depune în ziua votului, dar având ataşate actele doveditoare care atestă că alegătorul nu este deplasabil, iar pentru locale, solicitarea pentru urna mobilă se poate face în ziua alegerilor, fără acte doveditoare’, a explicat prefectul.

Deţinuţii cu drept de vot din Penitenciarul Timişoara – dacă sunt mai mult de 400 – vor putea fi împărţiţi în grupuri mai mici şi-şi pot exercita dreptul electoral la mai multe secţii arondate.

De asemenea, sărbătoarea euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, sărbătorită în 25 mai, care se desfăşoară la Beba Veche, este pusă sub semnul unor restricţii, în sensul de a nu exista manifestări cu caracter propagandistic. AGERPRES

Leave a reply