Un grup de trei cetăţeni din Siria, Bangladesh şi Somalia au fost găsiţi într-un automarfar de către poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Autotrenul, format din ansamblu cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în România, era condus de un cetăţean român, care transporta acumulatori auto din România în Germania.

‘Aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România, cetăţeanul român Bogdan M., în vârstă de 25 ani, cu domiciliul pe raza jud. Alba, s-a prezentat la în dimineaţa zilei de miercuri, la P.T.F. Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară. Conform documentelor de însoţire a mărfii, automarfarul transporta acumulatori auto din România, pentru o firmă din Germania’, a declarat miercuri, comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cei trei migranţi, cu vârste între 17 şi 27 de ani, au fost descoperiţi, de către poliţiştii de frontieră, ascunşi în compartimentul de marfă.Conducătorul auto a declarat că nu ştia că în compartimentul marfă sunt ascunşi cei trei migranţi,care încercau să ajungă ilegal în ţările Spaţiului Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosare de cercetare penală pe numele celor trei emigranţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, în vreme ce şoferului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

AGERPRES

Leave a reply