Home / Caraş-Severin / Bugetul pe medicamente al Spitalului Judeţean de Urgenţă va creşte cu 12%

Bugetul pe medicamente al Spitalului Judeţean de Urgenţă va creşte cu 12%

Secţia A.T.I a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost inclus într-un program naţional de finanţare, fapt ce va aduce un plus la bugetul pe medicamente al spitalului cu 12%.

Nicolae Bănicioiu a vizitat astăzi spitalul reşiţean, el promiţând că pacienţii critici ai acestei unităţi medicale nu vor mai fi nevoiţi să cumpere din farmacie medicamentele şi dispozitivele necesare tratamentelor.

‘Problemele de la Spitalul Judeţean sunt cam aceleaşi cu cele de la nivel naţional. Văd că aici, în ceea ce priveşte personalul, staţi chiar mai bine decât în alte părţi. Acesta a fost şi îndemnul meu către managementul spitalului, de a avea grijă şi de medici, şi de asistenţi şi să li se acorde respectul cuvenit. Ca şi noutate, am inclus spitalul, din această lună, în programul de A.T.I., deci tot ceea ce înseamnă pacient critic va beneficia de fonduri suplimentare, de tot ceea ce înseamnă medicaţie, dispozitive medicale. Practic, aparţinătorii nu vor mai fi nevoiţi să le cumpere medicamente din farmacii’, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nivelul scăzut al tarifului pe caz ponderat este una din problemele cu care se confruntă spitalul reşiţean.

‘Ministrul Bănicioiu a văzut, la Reşiţa, un spital bine pus la punct şi dotat. E adevărat, după ce a fost preluat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin. În ultimii doi ani şi jumătate, am investit în acest spital, peste patru milioane euro şi vom continua să facem acest lucru, deoarece, pe de o parte, avem specialiştii care să beneficieze de o asemenea dotare, pe de altă parte, ne gândim la pacienţi, care sunt principalii beneficiari. Ceea ce ar trebui să se materializeze, însă, în urma vizitei ministrului Bănicioiu, ar fi revizuirea acelui tarif pe caz ponderat, care este, pe nedrept, în Caraş-Severin, mic, mult mai mic decât în cazul altor spitale, care oferă mult mai puţine servicii şi mai puţin profesioniste decât cel din Reşiţa. Este momentul ca această nedreptate să fie revizuită, evident, în pozitiv’, a afirmat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa are ,de doi ani, 976 de angajaţi dintr-un normativ de personal de 1.484.

‘Stăm foarte bine la medici, 140, dar mai puţin bine la asistenţi – 571 şi la infirmiere – 430. Datorită faptului că stăm bine la medici, avem 21 de specialităţi medicale. În ceea ce priveşte dotările, au fost făcute investiţii importante de la Consiliul Judeţean şi, totodată, derulăm şi circa trei milioane euro, prin fonduri europene şi avem mai multe sponsorizări’, a declarat Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Nicolae Bănicioiu a mai vizitat Unitatea de Primiri Urgente şi secţiile ORL şi Oftalmologie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

AGERPRES

About admin

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns