Scrisoare deschisă către Partidele Politice din România şi către candidații la Alegerile Europarlamentare din 2014

,, Observăm cu îngrijorare că reprezentanţii partidelor politice aflate în Campania Electorală pentru alegerile Europarlamentare, nu vorbesc nimic despre ce ar putea face pentru românii care locuiesc în afara României dar în Europa. În ziua de astăzi în Spania locuiesc în jur de un Milion de români, în Italia un Milion de români, adăugând şi pe cei din celelalte țări ale Uniunii Europene ajungem la un număr impresionant de peste trei Milioane de romani care locuiesc in Europa insa au decis sa lucreze sau să locuiască în afara țării.

Majoritatea dintre aceşti români cu toate că locuiesc in altă tară decât România, trimit bani lunar familiilor lor in România, investesc în România şi pentru ei “acasă” este in România. Pentru toți acești români Alegerile Europarlamentare sunt foarte importante. Ei pot locui si muncii în tarile europene datorita existentei Uniunii Europene. Ne dorim ca cei care vor merge ca Eurodeputati in Parlamentul European să știe ca noi romanii din Europa:

-Vrem Directive Europene care sa ne protejeze de încercările unor Guverne de a ne face viata imposibila prin discriminare in obținerea documentelor de ședere, a locurilor de munca sau a ajutoarelor sociale.

 -Vrem legi la nivel European care sa ne protejeze impotriva abuzurilor din partea funcționarilor sau a angajatorilor care inca isi permit sa ne plătească mai puțin decât plătesc pe colegii noştrii de munca de alte naționalități sau ne pun sa lucram în condiții inferioare celorlalți.

 -Vrem sa putem călătorii și lucra în orice tara Europeana fara ca cineva sa ne privească urat. Vrem sa va luptați pentru îmbunătățirea imaginii Romanilor și României in Europa.

 Credeți ca evit putea lupta pentru aceste trei probleme si pentru multe altele cu care romanii din diaspora europeană se confruntă, dacă veți fi aleși în Parlamentul European?”

Scrisoare semnată de Președintele FADERE,  Daniel Ţecu,  Madrid

Leave a reply