O serie de controale au fost efectuate, în judeţul Caraş-Severin, în perioada sărbătorilor pascale, privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, şi modul de etichetare, prezentare publicitate şi comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor (carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată şi produse din cacao, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grasimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri …),  vin.

Au fost controlați 46 de operatori economici atât din  mediul urban cât şi din mediul rural, constatându-se abateri la 36 de operatori economici şi fiind verificate produse în cantitate totală de 1671 kg dintre care cu abateri 416 kg .

În urma acestei acţiuni de control au fost întocmite 46 de documente de control, dintre care 8 procese verbale de constatare şi 38 de procese verbale de constatare contravenţie. Reprezentanţii OPC au aplicat 26 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 28500 lei şi 10 avertismente, fiind dispusă măsura opririi definitive de comercializare şi distrugrea unor produse în cantitate de 28 kg în valoare de 592 lei.

 

 

 

 

Reşiţa, 23.04.2014

Leave a reply