Home / Banat / Şi a fost şi 1 MAI -MUNCITORESC

Şi a fost şi 1 MAI -MUNCITORESC

gratar2Una dintre cele mai așteptate zile ale anului este data de 1 Mai, dată ce anunță oficial deschiderea sezonului la grătare, deschiderea sezonului estival şi un pic din bucuria verii. Dacă în anii trecuți temperaturile au depășit valorile de 30 de grade, ei bine anul acesta situația a fost puțin diferită si asta din cauza vremii nefavorabile ce ne dă bătăi de cap de câteva zile bune. Ploi, vânt şi descărcări electrice au tot fost veștile din ultimele zile, veşti nu prea îmbucurătoare, mai ales pentru cei care au primit în ,,dar,, din partea statului o nouă mini-vacanţă. Asta, aşa, pentru că bieții români au prea puține zile libere pe an.

 

Cei care au ajuns deja la mare s-au putut bucura mai spre după-amiază de razele soarelui şi cei mai îndrăzneți au încercat chiar şi apa mării, şi cu toții au luat parte la petrecerile şi concertele organizate pe tot litoralul românesc.mare Spre exemplu în Vama Veche tinerii prezenți acolo se distrează alături trupele Alternosfera, Şuie Paparude, C.T.C., Subcarpaţi, E.M.I.L., ZOB, Vali Umbra, AFO, Infinitu’ aka Sfântu’8, Flou Rege, Chesarion. Startul oficial al distracției pe litoral a fost dat astăzi, de parada cu mașini de epocă, motociclete, maşini off-road şi de raliu, care s-au deplasat pe traseul Mamaia – Năvodari – Constanţa – Eforie – Constanţa – Mamaia.

Nici iubitorii muntelui nu s-au lăsat mai prejos, distracția fiind și aici la rang înalt. Cei care s-au trezit mai devreme au mers în scurte excursii, s-au bucurat de aerul tare şi sănătos al muntelui, după care printre nori, vânt, ploi şi în unele locuri chiar şi zăpadă, au încins grătarele, deși lemnele ude s-au aprins mai greu.

gratar3Cu vreme instabilă în judeţul Caraş-Severin ,,luptând,, cu stropii mari de ploaie, temperaturile mai scăzute, vântul rece şi cu câteva raze de soare strecurate printre nori, cărăşenii au încins şi ei grătarele încă de dimineaţă. 15 primării din Caraş-Severin au pregătit locații pentru ieşirea la picnic. Cele mai multe administrații locale au pus la dispoziţia cetăţenilor locuri amenajate pentru grătar, pubele de gunoi şi toalete ecologice.

Cei care au ales să rămână în Timișoara, nu prea au avut unde să iasă la grătar şi asta din cauza faptului că  primăria orașului de pe Bega nu a amenajat, în conformitate cu legea, locuri speciale de grătar.

 

About editor editor

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns