Home / Banat / Morții sunt pomeniți în a doua zi de Paște

Morții sunt pomeniți în a doua zi de Paște

troita cimitirCimitirele au fost astăzi, în a doua zi de Paște, locul de întâlnire a multor credincioși veniți să aprindă o lumânare și să-i pomenească pe cei adormiți. Dacă înainte de Sfintele Sărbători Pascale credincioșii au făcut curățenie și la locurile de veci, pregătindu-le  pentru marea sărbătoare, este o tradiție ca în a doua zi de Paști, cimitirele să fie luate cu asalt de creștini. Fie că acolo se odihnesc prieteni sau rude, oamenii obișnuiesc să vină să aprindă o lumânare la mormânt, să dea de pomană ouă roșii și cozonac dar și să sfințească locul de veci.

Ca în fiecare an și cimitirele din Reșița au luminat sub sutele de candele aprinse pentru sufletul celor dragi,  care acum nu mai sunt lângă noi. În cimitirul din cartierul reșițean Muncitoresc zeci de ortodocși dar și catolici au fost prezenți la morminte și au luat parte la slujba oficiată de cei doi preoți, de la Catedrala Ortodoxă ,,Adormirea Maicii Domnului,,.

Dacă spre deosebire de anul trecut când cerșetorii au fost destul de agresivi în ,,lupta,, pentru o punguță dată de pomană, acum cetățenii au stat mai liniștiți, împărțind cu drag pungile pentru pomenire. Acest fapt s-a datorat și prezenței câtorva polițiști locali, care au vegheat asupra siguranței oamenilor dar și a preoților, care au oficiat slujba la Troița din cimitir dar și cea de la morminte.

politisti

About editor editor

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns