Festivalul Internaţional de Blues “BluesFest” de la Lugoj

Festivalul Internaţional de Blues “BluesFest” de la Lugoj

festival de BluesA 5-a ediţie a Festivalului Internaţional de Blues “BluesFest”,  va avea loc astăzi, 11 aprilie, de la ora 19.00 la Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu,, din  Lugoj. În cadrul festivalului vor concerta: Peter&Pan Duo Acustic, din Szeged, Ungaria şi Cezar Costescu Blues Project, din Lugoj.

Peter&Pan Duo Acustic este format din nucleul formaţiei Pumpkins Trio, formaţie ce a fost prezentă la ediţia a III-a a Festivalului, în 2011, şi care s-a bucurat de un mare success la publicul lugojean. În formulă de duo, ei abordează un repertoriu format din “evergreen-uri” ale anilor ‘50, ‘60 şi ‘70.

Cezar Costescu Blues Project este prima apariţie, în formulă de formaţie, a lui Cezar Costescu, după perioada Logic. Fost “Cel mai bun chitarist al anului “, in 1986, la Festivalul Rock de la Ramnicul Vâlcea, Cezar Costescu reporneşte pe anevoiosul drum al trupelor de rock, scriind un nou capitol al vieţii rock lugojene. Proiectul (care, la Festival, va avea şi un nume, ce va fi anunţat pe scenă de Cezar!) este format din Cezar Costescu (ex. Logic) – chitară, Alina Onea – voce, Mihai Subota(ex. Reversed) – bas, Dana Marcu (ex. Lucian Crista Trio) – clape şi Marius Bosneac (ex. Anarhia, Lunatic) – tobe şi abordează stilul blues-rock.

În deschiderea festivalului, în foaier-ul Teatrului, va avea loc lansarea cărţii “Peste rock şi după roll”, a publicistului şi omului de televiziune timişorean Mimo Obradov, prezentată de conf. dr. Silviu Rogobete, din Timişoara şi scriitorul Cristian Ghinea, din Lugoj.
Festivalul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, în colaborare cu Primăria Municipiului Lugoj şi Consiliul Judeţean Timiş

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )