protest-tigani-craica-si-tiganii-sunt-oameni1O tânără de etnie romă, din localitatea buzoiană Berca, în vârstă de 20 de ani,  a dus la Poliție un portofel cu 1.000 de lei, carduri şi acte, pe care l-a găsit pe stradă, impresionând atât autoritățile, cât și societatea civilă.

Primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, a declarat astăzi, că Primăria o va ajuta pe tânără cu materiale de construcţii, cu care să-şi ridice o locuinţă pentru ea şi pentru ceilalţi 13 membri ai familiei, de lucrare urmând să se ocupe tatăl fetei, care este zidar.  ‘Loredana Neagu este o fată cinstită şi corectă, sunt oameni care îşi fac treaba cu conştiinciozitate dacă simt că eşti alături de ei la nevoie şi nu îi laşi să rabde de foame. Primăria îi va ajuta cu materiale de construcţie, ciment, scândură, bazarcă, pentru a-şi ridica un adăpost, iar un membru al familiei va fi angajat la primărie’, a spus Valeriu Marcu.

Potrivit acestuia, un post de radio privat a anunţat că îi va oferi fetei, timp de zece luni, câte 1.000 de lei lunar, iar reprezentanţii unei firme furnizoare de materiale de confecţii din Buzău i-au oferit Loredanei un loc de muncă, fiind dispuşi să o califice la locul de muncă.

Tânăra de etnie romă din comuna Berca a primit drept recompensă de la proprietara portofelului suma de 15 lei. AGERPRES

Sursa foto www.ziarmm.ro

Comments

Leave a reply