Cea de-a 11-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VinVest s-a deschis astăzi la Centrul Regional de Afaceri Timişoara.
Până duminică, 13 aprilie, cel mai select eveniment de profil din ţară va reuni, pentru prima dată, peste 20 de producători mici şi mijlocii din sectorul viniviticol, care vor prezenta diverse soiuri de vinuri româneşti, utilaje şi echipamente de producţie a vinului. Evenimentul îşi propune să promoveze atât soiurile de vinuri româneşti, cât şi turismul viniviticol autohton, pentru a sprijini intrarea în circuitele de specialitate a cramelor româneşti.
‘Dorim să creăm un Traseu al Vinurilor, mai ales că numărul participanţilor este în continuă creştere de la un an la altul. Interesul lor este foarte mare. (…). Putem spune că salonul din acest an va fi al micilor producători şi al celor medii, care sunt tot mai numeroşi. Vinurile noastre sunt de o înaltă ţinută, astfel încât am ajuns să am curajul să organizez Saloanele viniviticole cu ambasadele, în Bucureşti, şi cu consulatele, în Timişoara. Vor fi prezenţi producători din Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Germania, Spania şi România’, a declarat oenolog ing. Lucia Pârvu, iniţiatorul Saloanelor Vinvest.
Salonul include manifestări atractive reunite sub genericul ‘Zilele Vinului, Gastronomiei şi Culturii Internaţionale’, ‘Ziua Vinului, Gastronomiei şi Culturii Serbiei’, sub emblema Consulatului General al Serbiei la Timişoara, urmată de o manifestare similară organizată de Consulatul Onorific al Spaniei la Timişoara. Potrivit statisticilor, România, ca ţară viticolă, deţine 37 de podgorii, din care fac parte 123 de centre viticole, la care se adaugă 40 de centre viticole independente, situate în afara podgoriilor. Organizatorii Salonului sunt SC Vinvest în colaborare cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara.
Şi-au anunţat participarea principalii producători şi distribuitori de vin din România, precum şi numeroase alte firme din domenii adiacente precum HoReCa, proprietarii de hoteluri şi restaurante, dar şi publicul larg, intenţia organizatorilor fiind de a educa timişorenii în arta vinului. Salonul va găzdui importatori, reprezentanţi din străinatate ai mediului de afaceri în domeniu interesaţi să achiziţioneze vinuri româneşti, în scopul consolidării imaginii şi creşterii consumului de vin pe o piaţă în continuă expansiune. AGERPRES